3 ani şi tot atâtea ”vedete” la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber: mămăliga gigant, varză à la Cluj şi mâncarea de cazarmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai îndemânatici bucătari, printre care şi maeştrii cu titluri de campioni mondiali în CV, s-au întâlnit la Cluj în acest weekend şi au făcut spectacol, spre deliciul clujenilor şi ai celor care au poposit la Polus.

Parcarea din faţa mall-ului Polus, de la ieşire din Cluj spre Oradea, a fost plină de mirosuri care de care mai îmbietoare, de la pizza până la aromele mâncării de cazarmă. Cei mai pricepuţi maeştri bucătari au venit la Cluj, la un Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber, unde şi-au demonstrat, încă o dată, talentul şi măiestria în ale bucatelor.

Dacă în anii trecuţi, clujenii au fost momiţi cu o mămăligă gigant, la a cărui preparare a participat până şi primarul Clujului Emil Boc, şi cu deja tradiţionala varză à la Cluj, provocarea de la această ediţie s-a numit mâncarea de cazarmă. Participanţi la campionat au văzut cum se găteşte într-o bucătărie militară, fără preparate simandicoase, unde baza sunt fasolea, varza, orezul şi cartofii. Bucătarii au făcut gulaş, fasole şi pâine tradiţională, ca în cuptorul bunicii. Clujenii spun că mâncarea a fost delicioasă, cum nu se aşteptau, iar doamnele au plecat acasă cu câteva ponturi pe care să le pună în practică.

La festival, lumea a putut degusta - şi chiar cumpăra pentru casă -  vin unguresc Tokaji, cunoscut în toată lumea drept un vin foarte bun, supranumit ”regele vinurilor, nectarul regilor” (numele vinului vine de la Tokaj care este o regiune viticolă istorică, unde se face vin de 450 de ani).
Mai erau standuri ale producătorilor locali de unde cei interesaţi au putut să-şi cumpere miere, legume, produse de artizanat, cozonac secuiesc (Kürtőskalács).

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Cea mai mare varză à la Cluj din ţară s-a făcut la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Peste 2.000 de porţii

Cum a devenit „Varza à la Cluj” mâncarea regilor: reţete delicioase din Ardealul de acum 400 de ani

FOTO Primarul Clujului şi-a pus şorţul de bucătar şi a ajutat la prepararea unei mămăligi gigant

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite