Un scurtcircuit la un cablu defect a făcut scrum un adăpost de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul a făcit prăpăd FOTO ISU Călăraşi
Focul a făcit prăpăd FOTO ISU Călăraşi

Un scurtcircuit produs la un cablu electric defect a aprins întro clipă un grajd de animale şi un depozit de furaje într-o gospodărie din localitatea Cuneşti. Pompierii, alertaţi de urgenţă, au intervenit pentru stingerea flăcărilor care ameninţau şi vecinătăţile.

Focul a izbucnit în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 01.00 din cauz aunui defecţiuni la un calbu electric. O scânteie a fost suficientă pentru ca flăcările să cuprindă grajdul de animale şi depozitul de plante furajere, aparţinând lui B.D.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte puternic, cu flacără şi cu fum dens la un adăpost de animale, construit pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi şi la un depozit de plante furajere.  Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Deşi a fost stins rapid, focul a mistuit adăpostul de animale construit pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, material lemnos şi mai mulţi baloţi de lucernă, valoarea pagubelor fiind estimată în caest caz la suma de aproximativ 5.000 de lei.

„Exista pericolul ca arderea să se extindă la casa proprietarului şi la gospodăriile din imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit eficient şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând 10 animale şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 120.000 de lei”, a precizat plt.adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

40 de hectare de mirişte, incendiate la Săruleşti. Ce amenzi riscă cei care dau foc resturilor vegetale

Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite