40 de hectare de mirişte, incendiate la Săruleşti. Ce amenzi riscă cei care dau foc resturilor vegetale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile de mirişte sunt la ordinea zilei în perioada verii FOTO Adevărul
Incendiile de mirişte sunt la ordinea zilei în perioada verii FOTO Adevărul

Mai bine de o oră au luptat pompierii cu flăcările ce curinseseră 40 de hectare de mirişte de grâu în localitatea Săruleşti. Focul, pus intenţionat pentur curăţarea terenului, ameninţa şi zonele învecinate.


Alarma s-a dat la Lehliu Gară, luni seară, 11 iulie. Un echipaj de stingere a plecat rapid la Săruleşti pentru stingerea focului care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare. Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a dat foc pentru a arde miriştea de grâu.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul de vegetaţie se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare, existând risc de extindere a arderii la vecinătăţi. După mai bine de o oră, militarii au reuşit să stingă flăcările,  nefiind înregistrate pagube materiale.

Ce spune legea

Specialiştii de la ISU atrag atenţia, în această perioadă în care arderile de mirişte sunt la ordinea zilei, că în perioadele de caniculă şi secetă este interzisă aprinderea resturilor vegetale. „Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de aparare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007”, avertizează ISU.

De asemenea,  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de către proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu, fără acceptul autorităţii.
 

Vă recomandăm şi:

Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite