Transport de deşeuri, oprit la graniţa cu Bulgaria. Cu ce era contaminată marfa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un transport ilegal de deşeuri, oprit la intrarea în ţară FOTO Adevărul
Un transport ilegal de deşeuri, oprit la intrarea în ţară FOTO Adevărul

Aproximativ 15 tone de de deşeuri din hârtie şi plastic, transportate ilegal din Bulgaria, au fost oprite la frontiera din Călăraşi. Marfa a fost returnată societăţii expeditoare deoarece era contaminată cu resturi alimentare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, alături de comisari ai Gărzii de Mediu, nu au permis intrarea pe teritoriul României unui ansamblu rutier care transporta aproximativ 15 tone deşeuri din hârtie şi plastic.

Marfa fusese încărcată din Bulgaria şi erau destinată unei societăţi din ţara noastră. În cursul zilei de miercuri, 4 mai, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 42 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din hârtie şi plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, s-a solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi. În urma verificărilor, aceştia au stabilit că în mijlocul de transport se aflau 14.400 kilograme deşeuri din hârtie şi plastic, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unei societăţi comerciale de pe teritoriul României.

De asemenea, s-a stabilit faptul că deşeurile prezentau urme de contaminare, cu diferite impurităţi (resturi alimentare), nefiind astfel îndeplinite condiţiile legale de transfer, conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1013/2006. În consecinţă, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. 156 de civili au fost evacuaţi de la fabrica Azovstal din Mariupol, afirmă Zelenski

Interviu cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier: „Refuzul lui Zelenski de a mă primi nu schimbă solidaritatea noastră cu Ucraina“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite