Tot mai puţini abonaţi. Căldură de la stat doar pentru 500 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea de afară dă tonul la căldura din case. Frigul care a lovit Bărăganul a pus autorităţile în gardă. Deşi în tot oraşul are mai puţin de 500 de abonaţi casnici şi 6 agenţi economici, Serviciul Public, Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ” (SPCTAFL) Călăraşi a dat deschis robinetele, în urmă cu câteva zile.

Astfel, toate instalaţiile de distribuţie au intrat în ritmul de funcţionare pentru perioada de iarnă. După ce 2010 au plătit cel mai scăzut preţ din ţară la gigacalorie, 126 de lei, călărăşenii încă racordaţi la sistemul public de distribuţie a energiei termice sunt taxaţi, în prezent, cu 212,77 lei pentru căldură, diferenţa de 40%, până la 354 lei, fiind subvenţionată de Primărie. Conform directorului SPCTAFL, Gheorghe Ciocârlan, sistemul de furnizare a agentului termic funcţionează în parametrii normali, după ce a fost verificată ca la carte fiecare conductă.

Cele mai multe blocuri, în centrul vechi

În Călăraşi, în 2013, 685 de apartamente şi 7 agenţi economici erau racordaţi la centralele care furnizează căldură de la stat. Acum însă au mai rămas doar 483 de abonaţi care locuiesc în apartamente şi 6 agenţi economici. Cele mai multe blocuri se găsesc în centrul vechi al oraşului în zona cuprinsă între Navrom şi hotelul Călăraşi. Oamenii spun că facturile sunt de bun-simţ, chiar dacă în majoritate sunt pensionari cu venituri modeste. Dacă anul trecut la nivelul municipiului Călăraşi funcţionau şase puncte termice, anul acesta au mai rămas în funcţiune doar patru, CT 22 şi CT 28 fiind închise din lipsă de consumatori.

Vă recomandăm şi:

Bucureştenii ar putea avea căldură în calorifere de duminică dimineaţă

RADET începe probele „la cald“ în tot Bucureştiul

Guvernul dă bani Primăriei Capitalei pentru gaze. Victor Ponta: Problema apei calde, război politic în Consiliul General

Bugetul Bucureştiului, suplimentat cu 85 de milioane de lei. Banii ar asigura alimentarea cu energie termică

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite