Bugetul Bucureştiului, suplimentat cu 85 de milioane de lei. Banii ar asigura alimentarea cu energie termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii generali au votat proiectul de hotărâre care prevedea suplimentarea bugetului Bucureştiului FOTO Arhivă
Consilierii generali au votat proiectul de hotărâre care prevedea suplimentarea bugetului Bucureştiului FOTO Arhivă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat astăzi o şedinţă de îndată în timpul căreia a fost aprobat un proiect de hotărâre ce prevede includerea sumei de 85 de miliaone de lei în bugetul Capitalei. Banii vin de la Guvern şi asigură continuarea „ serviciului public de alimentare cu energie termică “.

Hotărârea, aflată pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost aprobată de toţi cei 39 de consilieri prezenţi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că banii sunt necesari pentru „a tampon“ o serie întreagă de datorii pe care ELCEN, furnizorul de energie termică al RADET, le are la distribuitorii de gaze.

„Cele 85 de milioane de lei au fost acordate pentru a 'tampona' o serie întreagă de datorii pe care Elcen le are către distribuitorii de gaze. Eu cred că toate lucrurile acestea vor intra în normal în momentul în care cele două entităţi (Elcen şi RADET - n.r.) se vor uni efectiv, datoriile vor fi stinse, nu numai cu ajutorul nostru, ci şi cu cel al Guvernului, astfel încât să pornim de la un moment T0“, a precizat Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Potrivit raportul de specialitate al proiectului hotărârii, bugetul municipalităţii se majorează cu 85 de milioane de lei la capitolul subvenţii pentru diferenţe de preţ şi tarif.

Suplimentarea bugetului Capitalei trebuia aprobată de consilierii generali până în 25 octombrie, aşa cum cerea ordinului ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin care s-au acordat aceşti bani.

În raport se menţionează faptul că Bucureştiul nu are contracte cu furnizorii de agent termic, respectiv Elcen, şi nici cu furnizorii de combustibil pentru producerea agentului termic, adică furnizorii de gaze naturale. „Mai mult, singura relaţie a municipalităţii Bucureşti în legătură cu furnizarea agentului termic la populaţie din reţeaua publică este reprezent de delegarea sau mandatarea RADET care se descarcă lunar de obligaţiile sale prin deconturi justificative (nu facturi)“, după cum mai scrie în raportul de specialitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite