Șeful ATI din Spitalul Călărași, prins drogat la volan. Ce consumase dr. Emerich Kovacs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal de proporții la spitalul din Călărași. Șeful secției ATI a fost prins drogat la volan. Medicul în vârstă de 37 de ani consumase cannabis. În prezent doctorul este cercetat penal.

Medic ATI prins drogat la volan FOTO Adevărul
Medic ATI prins drogat la volan FOTO Adevărul

Conform IPJ Călărași, incidentul a avut loc marți, 1 noiembrie, în jurul orei 16.50, La un control de rutină, polițiștii din Călărași au depistat pe strada Flacăra, un bărbat pozitiv la THC-5 (cannabis).   

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină. Șoferul este dr. Emerich Kovacs, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă, din municipiul Slobozia, județul Ialomița. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a anunțat IPJ Călărași.

Carmen Jecu, manager interimar al unității medicale din Călărași, a confirmat că este vorba despre medicul șef de la ATI și că miercuri, 2 noiembrie, reprezentanții spitalului vor formula o poziție oficială în legătură cu acest incident. 

Medicul Kovacs profesează de mai mulți ani la Călărași, imediat după terminarea rezidențiatului obținând un post la spitalul de pe malul Borcei.

Ce efefcrte are drogul

Cannabisul sau cânepa este o plantă răspândită în regiunile cu climă temperată. Planta este utilizată medical și în industria textilă, pentru producerea de haine, funii etc. Ca drog, cannabisul este produs sub mai multe forme: marijuana (amestec de frunze, tulpină, semințe), hașiș (rășină obținută din mărunțirea plantei, care seamănă cu plastilina) sau ulei.

Marijuana este fumată în țigări (joint), la pipă sau la bong. Mai poate fi consumată în infuzii (ceai) sau amestecată în mâncare sau prăjituri.

Cannabisul are efecte multiple. În funcție de persoană sau de situație, poate fi stimulant, depresor sau halucinogen.

Prinși de două ori pe picior greșit

Controalele în trafic efectuate de polițiști au surprins mulți tineri drogați la volan. De exemplu, în seara zilei de 30 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit penteu control pe DN3, în afara municipiului Călăraşi, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Timişoara.

Acesta a fost testat cu aparatul Drug-test, rezultatul fiind pozitiv la THC-5 (cannabis) şi cocaină. În aceste condiţii, tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge şi urină. Conform oamenilor legii, după efectuarea tuturor procedurilor, tânărul a plecat, iar la volanul maşinii s-a urcat pasagera. Este vorba despre o tânără, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Timişoara.

La scurt timp, pe strada Prelungirea Sloboziei, din municipiul Călăraşi, maşina a fost trasă din nou pe dreapta, pentru control, iar la testarea cu aparatul Drug-test, fata a iesit pozitivă la THC-5 (cannabis). Pe numele celor doi tineri, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite