„Şcoala altfel“, la Muzeul Dunării de Jos. Peste 3.500 de elevi, la ateliere de modelat în lut şi încondeiat ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare primăvară, Muzeul Dunării de Jos a fost implicat în organizarea programului naţional „Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, aflat la a cincea ediţie.



Săptămâna consacrată activităţilor de educaţie nonformală a  constat în organizarea unui program atractiv şi diversificat de activităţi, focalizat pe ”învăţarea altfel” decât în timpul programului şcolar tradiţional.
Astfel, timp de cinci zile pragul Muzeului Dunării de Jos a fost trecut de peste 3.500 de vizitatori, majoritatea fiind elevi de la unităţi de învăţământ din Călăraşi şi satele învecinate, dar şi din Judeţele Ialomiţa, Constanţa sau municipiul Bucureşti.

Pe lângă expoziţiile de bază, “Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos” sau “Gospodăria Ţărănească în Valea Dunării”, au fost deschise cu această ocazie două expoziţii temporare, “Clipe - ceasuri şi pendule” şi “Omul - lutul – lemnul”, expoziţie de recipiente tradiţionale pentru băut.

Secretele meşterilor populari

Atelierul de modelaj în lut, coordonat de Victor Grigore, Elena Paraschiv şi Sorina Nedelcu, atelierul “Să confecţionăm, să ne jucăm”, coordonat de Anişoara Topârceanu, Andreea Parnic şi Roberta Găbudeanu, sau atelierul de încondeiat ouă, coordonat de Virginia Oană, cu participarea meşterilor populari din Bucovina, Aurica şi Marinela Aneci, au fost foarte apreciate de toţi participanţii care au avut ocazia să-şi realizeze propriile lucrări.

“Prin activităţile realizate şi prin numărul mare de participanţi, credem că Muzeul Dunării de Jos a constituit un punct de atracţie important pe harta acestui program. Pentru aceasta vă mulţumim şi vă asigurăm că porţile noastre vor fi întotdeauna deschise”, a precizat Marian Neagu, managerul Muzeului Dunării de Jos din Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Săptămâna porţilor deschise la I.S.U. Pompierii, gazde primitoare pentru toţi copiii care le-au trecut pragul

Creativitate. "Şcoala altfel", expoziţie şi ateliere de lucru la sediul IPJ Călăraşi

"Şcoala altfel". Lecţii de educaţie rutieră, cu probe practice pentru elevi şi demostraţii de la poliţişti

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite