Răsfăț cu fasole la Călărași, de Ziua Națională a României. Câte porții pregătesc autoritățile locale

0
0

Călărășenii care participă joi la manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor fi răsfățați de către autoritățile locale cu o mie de porții de fasole. Mâncarea va fi împărțită după parada militară care are loc la Orizont.

Fasole pentru călărășeni FOTO Adevărul
Fasole pentru călărășeni FOTO Adevărul

Programul activităților prilejuite de Ziua Națională a României la Călărași:

Ora 11.0: Prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, serviciul religios, alocuţiunea prefectului judeţului Călăraşi, scurt program artistic prezentat de un grup de elevi, depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor, de la Orizont, defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii de intervenţie.

Ora 12.00: Primăria municipiului Călărași, prin Direcția de Asistență Socială, participă la organizarea de activități prin pregătirea și servirea unui număr de 1000 de porții de fasole cetățenilor prezenți la eveniment. În acest sens, vor fi organizate două puncte de distribuire, în zona Piața Orizont.

Ora 18.00 Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi şi Primăria Municipiului Călăraşi, pe esplanada CJ Călăraşi.

Se anunță vreme rea

Vremea se schimbă radical pe 1 Decembrie. În prima zi de iarnă vor predomina ploile, dar treptat acestea se vor transforma în precipitații mixte în jumătatea sudică a țării.

De joi apar și aici primele ninsori. La munte va ninge la altitudini mari, de peste 1.400 de m. La altitudini mai mici vor fi ploi sau lapoviță și condiții de polei. Temperaturile vor porni de la minus 3 grade Celsius în Ceahlău și vor atinge 5 grade Celsius la Stâna De Vale.

De 1 Decembrie, în regiunile intracarpatice, în condiţiile unui cer temporar noros ziua, valorile termice diurne vor fi local uşor mai ridicate decât mediile multianuale şi se vor situa în general între 3 şi 7 grade Celsius. În restul ţării vremea va fi relativ rece şi închisă, cu maxime între 0 şi 6 grade Celsius, mai ridicate doar pe litoral, spre 8 grade Celsius.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri