Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical. Sunt aşteptate lapoviţe şi ninsori

0
0
Ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsori FOTO pixabay.com
Ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsori FOTO pixabay.com

Vremea se strică din nou, începând cu vestul ţării, unde precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie. Meteorologii anunţă că acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi se vor extinde în zilele următoare. Două zile, însă, ne bucurăm de vreme bună.

"Nu este exclus ca, săptămâna viitoare, 29 noiembrie - 5 decembrie, în nordul şi centrul teritoriului, în zonele mai joase, precipitaţiile să se transforme în lapoviţe şi ninsori mai ales noaptea. Acestea sunt cauzate tocmai de prezenţa acelui front rece care traversează ţara noastră", a spus, la Realitatea PLUS, Florinela Georgescu, director executiv Administraţia Naţională de Meteotologie (ANM).

Despre temperaturi, specialistul nu vine cu veşti prea bune. Se face tot mai frig la sfârşit de noiembrie. Regimul termic va fi apropiat de cel normal, pierdem în medie 2-3 grade, deci din ce în ce mai rar vom vorbim despre temperaturi care să depăşească 10 grade, de săptămâna viitoare", a mai spus Florinela Georgescu.

Conform ANM, sâmbătă, 27 noiembrie, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, valorile termice devenind cu mult mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, în special în regiunile sudice. 

Cerul va avea înnorări în vest şi în nord-vest, unde va ploua local, dar şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul celor Orientali, unde se vor semnala precipitaţii mixte şi izolat vor fi condiţii de polei. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe spaţii mici. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari şi temporar în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Pe alocuri se va semnala ceaţă, cu probabilitate mai mare în orele dimineţii în zonele joase din Oltenia, Moldova şi Transilvania.

În Bucureşti, conform ANM, temperatura maximă va fi de 14-15 grade, iar cea minimă de 3-6 grade, valori mult mai ridicate decât ar fi normal în ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va avea unele înnorări în primele ore ale zilei şi la sfârşitul intervalului şi va fi variabil la senin în restul timpului. Vântul va sufla în general slab.

Ploile se extind

 Duminică, în regiunile din jumătatea de vest a ţării, cerul se va înnora treptat şi aria ploilor va fi în extindere, mai ales din orele amiezii. La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Pe alocuri precipitaţiile vor fi moderate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, iar ploile - izolate. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute pe crestele montane, cu viteze mai mari noaptea în Carpaţii Meridionali, dar local şi temporar şi în Banat şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 1 şi 10 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în orele dimineţii şi noaptea, dar probabilitatea de ploaie slabă sau burniţă va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 14-16 grade, iar cea minimă de 5-7 grade.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Celebra fată afgană cu ochii verzi, fotografiată de National Geographic, a fost evacuată în Italia

Problemele barajului Gura Apelor din Retezat, la 35 de ani de la inaugurare. Ce se întâmplă în galeriile din munte

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite