Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Ce fenomene avem de îndurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se încălzeşte uşor FOTO pixabay.com
Vremea se încălzeşte uşor FOTO pixabay.com

După temperaturi chiar şi de zero grade, vremea va continua să se încălzească uşor.  În luna octombrie însă se anunţă frig şi ploi, cu valori mai coborâte în regiunile estice.

Luni, 4 octombrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul, mai mult senin, va avea unele înnorări în sud-est, iar noaptea şi în nord-vest unde, izolat, vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

ANM a anunţat prognoza pe patru săptămâni. Vremea se anunţă schimbătoare în luna octombrie, cu temperaturi scăzute, ceaţă, brumă, dar şi zile însorite.

Conform estimărilor meteorologice, emise pentru intervalul 4 octombrie - 1 noiembrie 2021 de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, publicate de ANM, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, uşor mai coborâte în zonele estice, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi, în general, apropiate de cele normale, cu un uşor deficit în sud-vestul ţării sau excedent în jumătatea nord-vestică a ţării.

Astfel, în săptămâna 4 - 11 octombrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de est a ţării, iar regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. În rest va fi în general apropiat de regimul normal pentru acest interval.

În perioada 11 - 18 octombrie 2021, estimările arată o temperatură medie a aerului la valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României şi cantităţi de precipitaţii, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 18 - 25 octombrie 2021, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local în sud-vestul ţării.

În ultima săptămână de prognoză, 25 octombrie - 1 noiembrie 2021, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, arată ANM.

Vă mai recomandăm şi:

Dan Petrescu, cel mai bogat român, soţia, fiul şi cinci prieteni ar fi murit în accidentul aviatic de la Milano FOTO

De ce nu e bine să mâncăm multe mere. Ce pericol apare la consumul în exces

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite