Prognoza meteo: se anunţă polei, vânt şi precipitaţii mixte. În ce regiuni va ploua cel mai mult şi cât mai ţine vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ninsorile viscolite, vremea se mai îndreaptă, însă apare un nou pericol. Poleiul va pune stăpânire pe toată ţară, Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) avertizând deja asupra acestui fenomen.


Precipitaţiile mixte şi temperaturile scăzute care se menţin în continuare ne vor da bătăi de cap. Începând de marţi noapte, temporar vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va fi în extindere treptată dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzând cea mai mare parte a ţării.

“Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local în Oltenia, sudul Banatului şi sud-vestul Munteniei, iar în prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma şi în restul Munteniei(inclusiv zona Municipiului Bucureşti) şi pe arii restrânse în Dobrogea. După-amiaza şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local şi temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a ţării.

Începând din cursul nopţii de 6/7 ianuarie (miercuri/joi) vor predomina ninsorile, în special în nord-est şi în zona de munte, iar în sud-est va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante”, a anunţat ANM.

Cresc temperaturile

O veste bună vine însă dinspre ANM. Începând de miercuri, 6 ianuarie, valorile termice vor continua să crească, dar vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii în toată ţara. În sud şi în sud-est vor predomina ploile, în nordul şi centrul Moldovei şi la munte vor fi ninsori, iar în rest se vor semnala precipitaţii mixte. Se va depune polei, în prima parte a zilei în Muntenia şi pe spaţii mai restrânse în Dobrogea şi în sudul Moldovei, apoi cu caracter local în jumătatea de nord.

În special în sud-est, ploile vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade. (-3 grade in Moldova si 7 grade in Dobrogea, Banat si Transilvania). Şi joi, precipitaţiile rămân la putere în cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în sud-est, ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi în zonele montane şi submontane şi mixte în restul teritoriului.

La  sfârşit de săptămână, vremea se îndreaptă,. Vineri, valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării .Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în Banat şi dealurile Olteniei. În zonele joase de relief, izolat, se va semnala ceaţă.Vă recomandăm şi:

Cum va fi vremea de Bobotează. Cât de mult se încălzeşte, unde lovesc ninsorile şi ce zone vor fi stăpânite de polei

Prognoza meteo pentru începutul anului 2016. Cum va fi vremea în primele 3 luni

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite