Prefectul de Călăraşi, George Iacob: "Situaţia este gravă, vântul bate din ce în ce mai tare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rea paralizează Călăraşiul. Din cauza ninsorii viscolite, traficul se desfăşoară cu mare greutate, iar vântul pune mari probleme în degajarea căilor de comunicaţie de către drumari. Trenul personal Olteniţa-Bucureşti a rămas înzăpezit în localitatea Plătăreşti.


Călătorii sunt în siguranţă, 40 dintre ei au fost preluaţi de primarul din Plătăreşti care i-a cazat în comună, iar ceilalţi s-au întors la casele lor.

„Situaţia este gravă, deoarece vântul bate din ce în ce mai tare. Intervenţia pentru deszăpezire este aproape imposibilă din cauza viscolului care spulberă ninsoarea”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi.
Autorităţile sunt pregătite pentru orice fel de situaţie, având în vedere că meteorologii se gândesc să emită un cod roşu de vreme rea pentru mai multe judeţe, printre care şi Călăraşi. La această oră, traficul a fost închis pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Bucureşti-Feteşti, iar pe DN3B Călăraşi-Feteşti a fost impusă restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.
 

Viscol puternic

Viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60-70 km/h, iar în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea vor fi rafale de peste 70-80 km/h. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie. Până miercuri seară, Călăraşiul se află sub cod portocaliu de vreme rea.

Vă recomandăm şi:

Ninsorile şi viscolul s-au întors în forţă. Bărăganul, sub asediul zăpezilor

Prognoză de coşmar. Bărăganul se pregăteşte pentru al doilea viscol

FOTO Iarnă neîndurătoare. Nămeţi cât casa în satele din Bărăgan

DN3, DN3A şi Autostrada Soarelui, blocate de nămeţi. Traficul este oprit şi pe 9 drumuri judeţene

Copiii zăpezii. Operaţiune dificilă pentru salvarea a două gravide din Dragalina

Convoaie de utilaje cu antemergător, în lupta cu nămeţii. Prefectul a dat ordin pentru deszăpezirea DN 3, de la Fundulea până la Lehliu

Viscolul pune lacăt pe toate şcolile din judeţul Călăraşi. Elevii rămân luni acasă

Prăpăd în Bărăgan. Viscolul a închis Autostrada Soarelui, 4 drumuri naţionale, 10 judeţene şi a lăsat în beznă 5.000 de oameni

UPDATE Accident în lanţ cu aproximativ 20 de maşini şi o persoană încarcerată. Traficul pe A2, închis temporar

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite