Povestea tânărului croit invers. George Călin trăieşte cu inima în partea dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Călin, un tânăr altfel Foto:I.S.
George Călin, un tânăr altfel Foto:I.S.

Duce o viaţă normală. La prima vedere. Căci George Călin (33 de ani) este diferit de noi toţi. S-a născut altfel. Are toate organele inversate. Tânărul trăieşte cu inima în partea dreaptă şi cu ficatul şi splina în stânga. Ştiinţific, această malformaţie congenitală se numeşte situs inversus. Adică, toate organele sunt situate în parte opusă aceleia pe care o ocupă în mod normal.

Tânărul a aflat de acest lucru la vârsta de 9 ani, atunci când a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean Călăraşi pentru că se simţea rău. În urma consultaţiei, dr. Paraschiva Chirilă, chirurg, şi-a dat seama că trebuie să fie operat de apendicită. Femeia îşi aminteşte de acest caz ca şi cum ar fi fost ieri, deşi au trecut 24 de ani.

„ Îmi amintesc. Ştiu că operaţia s-a terminat cu bine, chiar dacă am întâmpinat unele probleme. Apendicele a fost extras din partea stângă a abdomenului, nu din dreapta, aşa cum suntem obişnuiţi“, a precizat medicul. Aceasta mai spune că este dificilă pentru un chirurg o astfel de situaţie. „Avem deprinderi şi reflexe clare. Sunt instrumente care nu se folosesc decât cu mâna dreaptă, iar altele cu mâna stângă. Sigur că ţi se pare totul anapoda când eşti pus în faţa faptului împlinit. Un medic meticulous rezolvă orice problemă“, a mai spus dr. Chirilă.

Abandonat la trei zile de la naştere

George nu s-a speriat când a aflat că este altfel decât ceilalţi. Doar că nu putea să înţeleagă de ce mama lui este răvăşită de durere. „Se gândea că voi muri, mai ales că operaţia durase vreo 3 ore. Când medicul le-a vestea, mama a fost distrusă“, a spus tânărul. Femeia credea că îi va muri copilul, mai ales că trăise o experienţă cumplită în urmă cu câţiva ani.
„La vârsta de 4 ani şi jumătate am fost adoptat. Femeia care m-a născut la Constanţa în 1980 m-a abandonat în spital, după trei zile. Am crescut la orfelinat şi am avut şansa să mă înfieze o familie din Independenţa. Celor doi le murise un copil înecat care, de asemenea, fusese adoptat. Se gândeau că mă vor pierde şi pe mine“, a povestit tânărul.

O mână de ajutor pentru semeni

Tânărul care are o poveste de viaţă impresionantăm s-a gândit că ar fi bine să-şi ajute semenii. Motiv pentru care a ales ca şi el să ofere afecţiune celor din jur şi să se apropie de Dumnezeu. A fost dascăl la biserica din comuna Independenta, acolo unde locuieşte, şi este, de mai mulţi ani, voluntar al Crucii Roşii-Filiala Călăraşi. A absolvit şcoala de cântăreţi bisericeşti, iar visul său este acela de a urma Conservatorul.

Necazuri la tot pasul

Necazurile şi suferinţele nu l-au ocolit niciodată pe George. A rămas să-şi îngrijească bunica, bolnavă de glaucom, după ce părinţii săi adoptivi au plecat în Ceruri rând pe rând.  Spală rufe, o hrăneşte, găteşte şi deretică în toată gospodăria. „Nu ştiu ce m-aş face fără ea“, spune tânărul. De curând şi-a întemeiat propria familie. Are un băieţel în vârstă de un an şi o soţie cu care se înţelege de minune. Cu toate acestea, grija zilei de mâine nu-i dă pace.

"Supravieţuim cu 300-400 de lei pe lună, după ce plătim toate facturile şi cumpărăm medicamente pentru bunica. Sigur ca ne-am dori să trăim decent, dar ne mulţumim cu cât avem. Nici nu sănătatea nu stau bine. Mai tot timpul sunt răcit, iar acum tensiunea şi glicemia îmi dau bătăi de cap. Poate dacă aş avea bani, aş merge la un consult amănunţit. Dar cum nu avem...", spune mâhnit tânărul. Se bucură însă de fiecare zi în care reuşeşte să-şi ajute semenii, fie şi cu sfat, şi are speranţa că într-o bună zi va răsări soarele şi pe uliţa sa.

Vă recomandăm şi:

FOTO AUDIO Povestea zguduitoare a celor şapte orfani, care bat viaţa la Ruja! Români din toată lumea s-au mobilizat pentru ei

Minutele dintre viaţă şi moarte în spaţiu: povestea italianului care era să fie ucis de costumul său pe Staţia Spaţială

Povestea călugăriţei care a renunţat la viaţa monahală pentru a deveni mamă

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite