Investiţie. Cel mai modern scuar din Bărăgan "înghite" 500.000 de euro: magnolii, lămpi solare şi rulouri de gazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţiul verde de pe strada Bucureşti va fi modernizat FOTO Adevărul
Spaţiul verde de pe strada Bucureşti va fi modernizat FOTO Adevărul

Spaţiul verde care separă sensurile de mers pe cea mai importantă arteră din Călăraşi va fi modernizat cu 500.000 de euro. Amenajarea peisagistică şi arhitecturală a zonei va demara la 1 martie.

Miile de trandafiri plantaţi de fostul primar al oraşului, Nicolae Dragu, vor fi doar amintire. Autorităţile locale vor planta magnolia, arbuşti, rulouri de gazon şi vor monta lămpi solare pentru iluminat.

,,În maximum o săptămână vom începe montarea instalaţiei electrice şi partea de automatizare. După  ce aceste lucrări vor fi finalizate, vom începe să supraînălţăm marginile scuarului cu borduri. Cred că la sfârşitul lunii aprilie, acest scuar va fi gata”, a anunţat primarul oraşului care a precizat că trandafirii nu vor fi replantaţi deoarece întreţinerea lor este costisitoare.

Peste 13.000 mp, amenajaţi

În vara anului trecut, consilierii locali au aprobat proiectul de modernizare  de peste 2,3 milioane lei cu TVA. Astfel, va fi amenajat spaţiul verde care separă sensurile de mers, pe tronsonul cuprins între intersecţiile cu Bdul Cuza-Vodă şi strada Rocadei, pe o suprafaţă de13.136 mp, din care 12.012 mp spaţiu verde+1.124 mp borduri. Se vor monta borduri şi pavaje pentru delimitarea spaţiului verde de partea carosabilă, dar şi mobilier urban.

,,Eu am propus arhitecţilor ca înălţimea scuarului să fie mai mare, pentru a se delimita mai bine de partea carosabilă. De asemenea, se vor amenaja covoare de gazon şi vor fi montaţi arbori mici şi arbuşti. Pe scuar, vor fi montate 8-10 panouri publicitare de acelaşi tip, ce vor fi administrate numai de Primărie şi va fi instalat un sistem modern de udare a gazonului”, a spus primarul Drăgulin.

Vă recomandăm şi:

Investiţie de 10 milioane de euro. Sala Polivalentă a fost inaugurată acum 4 ani, deşi nu a fost finalizată

Investiţie. Bazin de înot, la standarde europene, pe malul Borcei

Spitalul, la mâna Companiei Naţionale de Investiţii. Trei corpuri de clădire intră în modernizări

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite