INHGA: Debitul Dunării, în scădere în zilele următoare. Unde se anunţă poduri de gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Debitul Dunării, în scădere pe parcursul următoarelor zile FOTO Adevărul
Debitul Dunării, în scădere pe parcursul următoarelor zile FOTO Adevărul

Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în scădere săptămâna viitoare, dar se va menţine peste media multianuală a lunii ianuarie. Excepţie va face ziua de 22 ianuarie, ultima a intervalului de prognoză, când va ajunge la 4.900 mc/s, arată datele publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, în aval de Porţile de Fier debitele fluviului Dunărea vor fi în scădere.

Prognoza de medie durată pe râuri arată că, în intervalul 16 ianuarie, ora 07.00 - 22 ianuarie, ora 07.00, debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din zonele de deal şi câmpie din Muntenia, Moldova şi pe cele din Dobrogea unde vor fi în general staţionare.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe majoritatea râurilor se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului pe râurile din vestul, sud-vestul şi sudul ţării şi vor fi în uşoară intensificare pe cele din nordul şi centrul ţării, iar în partea a doua a intervalului vor fi în intensificare şi extindere, predominând podurile de gheaţă pe râurile mici din Moldova.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Încep lucrările la proiectul Promenada din Călăraşi. Oraşul de pe braţul Borcea al Dunării va avea gară fluvială în 2 ani, pentru călătorii spre Bulgaria

 Pete de combustibil au apărut pe luciul apei pe o distanţă de 15 kilometri

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite