Incendiu devastator provocat în Călăraşi de un scurtcircuit la cablul unui frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţa a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui scurtcircuit FOTO Facebook/ISU Călăraşi
Locuinţa a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui scurtcircuit FOTO Facebook/ISU Călăraşi

Un incendiu violent a dat bătăi de cap pompierilorm duminică noaptea, în jurul orei 1.37. O locuinţă din comuna Ştefan Vodă din Călăraşi a fost cuprinsă de flăcări uriaşe. Salvatorii au acţionat aproape trei ore pentru stingerea focului.

Conform primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric deteriorat sau neizolat corespunzător care alimenta un frigider.

Alarma s-a dat duminică noaptea, 19 iunie, la ora 1.37, când două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost trimise în localitatea Ştefan Vodă, pe strada Soarelui, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă  şi cu degajare mare de fum dens la nivelul podului şi acoperişului casei, existând risc de extindere a arderii şi la alte bunuri materiale aflata în imediata apropiere. 

Proprietarul locuinţei, fiica acestuia şi doi nepoţi au ieşit singuri din casă, nefiind întregistrate victime.

Pentru stingerea flăcărilor, pompierii au acţionat imp de aproximativ două ore şi 40 de minute, reuşind să lichideze incendiul în limitele găsite. Astfel au fost salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei. La locul evenimentului s-a deplasat şi un echipaj de prim-ajutor SMURD, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestuia.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Strategia lui Putin în Ucraina: Sacrificăm tot! De ce rămâne periculoasă fosta Armată Roşie în Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Polonia ar putea prelua apărarea antiaeriană a regiunilor de vest ale Ucrainei. Familiile nu au nicio informaţie despre militarii ucraineni din captivitate

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite