În pas cu tehnologia. Tablete de ultimă generaţie pentru consilierii din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iepuraşul de Paşte a fost generos în acest an. Consilierii judeţeni din Călăraşi au primit 31 de tablete care vor înlocui de acum înainte eternele mape cu proiecte de hotărâre pe care le analizează la şedinţele lunare.


Deşi încă de la sfârşitul anului trecut au făcut această solicitare, dorinţa le-a fost îndeplinită abia acum. „Vom lucra mult mai simplu şi se va face economie la hârtie. Lună de lună se xeroxau mii de documente”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu. Propunerea înlocuirii documentelor clasice cu performantele tablete i-a venit consilierului Liviu Vârtejanu care a cerut legislativului local să aibă în vederea achiziţionarea unor tablete pentru forul judeţean, eliminându-se astfel cantităţile mari de hârtie. Ideea a mai fost îmbrăţişată şi de alţi colegi din ţară. Lucrează deja cu noua tehnologie consilierii din Braşov, Dâmboviţa şi Timiş.

Abonament de 20 de euro pe lună

Tabletele au fost oferite de Vodafone, iar accesul nelimitat la internet presupune plata unui abonament lunar pentru fiecare tabletă în valoare de 20 de euro. " Tabletele nu pot fi folosite de consilieri decât pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu. Sunt configurate doar pentru baza de bate a Consiliului Judeţean. Consilierii pot accesa doar proiectele de hotărâre care se iau în discuţie la fiecare şedinţ. Pentru fiecare dintre ele există un contract încheiat cu operatorul de telefonie mobilă pe o perioadă de 2 ani", a precizat Marius Stroe, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Super ofertă: tablete de Moş Nicolae pentru consilierii judeţeni din Neamţ. „E o sculă mică, într-un evantai de probleme mari”

Într-unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară un consilier local vrea tabletă din banii statului ca să citească ordinea de zi

Consilierii slătineni înlocuiesc teancurile de documente, cu tablete electronice

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite