Consilierii slătineni înlocuiesc teancurile de documente, cu tablete electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile tablete i-au ţinut ocupaţi pe consilieri minute bune...
Noile tablete i-au ţinut ocupaţi pe consilieri minute bune...

Tablete electronice de ultimă generaţie vor deveni, în curând, un gadget indispensabil pentru consilierii locali slătineni. Aceştia au fost deja supuşi unei prime întâlniri de acomodare cu noile ustensile de muncă ce vor înlocui teancurile de documente de la şedinţele Consiliului Local. Achiziţionarea noilor dispozitive electronice nu reprezintă un moft, au ţinut să asigure autorităţile, ci a devenit o urgenţă din cauza chelt

Consilierii locali slătineni au primit ineditele dispozitive electronice la şedinţa ordinară de marţi după-amiază. Frumos sigilate şi ambalate, tabletele electronice au fost distribuite consilierilor locali prezenţi la şedinţă încă de la intrare, pe semnătură. Cei mai tineri membri ai “parlamentului local” au fost încântaţi de idee, în vreme ce consilierii mai în vârstă au cam strâmbat din nas la vederea noilor “jucării”.

Reprezentanţii primăriei au explicat că noile gadgeturi nu au fost cumpărate pentru că banii prisosesc la Slatina, ci din cauza cheltuielilor mari necesitate până acum de vechea metodă de printare a proiectelor de hotărâre supuse dezbaterii în plen.

Viceprimarul Slatinei, Minel Prina, la prezentarea tabletei electronice: "Uitaţi-vă bine la ea, dlor consilieri, pentru că veţi deveni prieteni"

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Achiziţionarea acestor tablete electronice a devenit, pot spune, o urgenţă şi aceasta din cauza cheltuielilor mari cu hârtia şi tonerul imprimantelor unde trebuie să printăm lunar mii de astfel de documente pe care le împărţim consilierilor locali. În cifre vorbind, vechea metodă ne costa aproape 400-500 milioane lei vechi pe an, pe când aceste dispozitive electronice ne-au costat în jur de 100 milioane lei vechi. Deci, vă daţi seama că suma se va amortiza extrem de rapid. În plus, nici nu îţi trebuie multă experienţă pentru a învăţa să le foloseşti. Pentru o acomodare adecvată am decis ca să mergem în paralel cu ambele metode pentru încă 1-2 şedinţe maximum, adică tipărirea de documente şi aceste tablete, apoi să renunţăm definitiv la imprimarea proiectelor pe hârtie”, a declarat viceprimarul Minel Prina.

Oficialul Primăriei Slatina amintit a precizat că acei consilieri care vor dori, totuşi, să aibă şi proiectele tipărite pe hârtie, o vor putea face individual pe viitor deoarece proiectele dezbătute şi aprobate în plenul Consiliului Local vor fi afişate pe site-ul primăriei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite