IGPR: 169 de percheziţii, efectuate de poliţişti în ultima săptămână în dosare privind fraude economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a efectuat descinderi în mai multe judeţe FOTO Adevărul
Poliţia a efectuat descinderi în mai multe judeţe FOTO Adevărul

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 169 de percheziţii, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 20.000.000 de lei şi au indisponibilizat bunuri în valoare peste 2.000.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

În perioada 31 august – 6 septembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 169 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 52 de mandate de aducere, în dosare penale ce vizează infracţiuni economice. 

În cauzele penale instrumentate, faţă de 101 persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar pentru 4 au fost dispuse măsuri preventive (2 arestate preventiv şi 2 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de aproape 20.000.000 de lei, dintre care 1.300.000 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 2.000.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 90.000 de ţigări, jumătate de kilogram de tutun şi peste 200 de litri de alcool. În urma definitivării cercetărilor, poliţiştii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 25 de dosare penale privind infracţiuni de natură economică.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite