Fabrici de ilegalităţi. Cum se coace evaziunea fiscală la firmele de panificaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de societăţi au fost controlate Foto:Arhivă Adevărul
Zeci de societăţi au fost controlate Foto:Arhivă Adevărul

La peste 53.000 de lei se ridică valoarea amenzilor aplicate de poliţişti în 5 zile, în cadrul unei razii de amploare ce a vizat combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării,  achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.


De la declanşarea acţiunii, pe raza judeţului Călăraşi, au fost efectuate 64 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi 38 de mijloace de transport. Poliţiştii de la  Investigarea Fraudelor, de Ordine Publică, Poliţie Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, şi Poliţie Transporturi, implicaţi în activităţile desfăşurate în perioada 1 – 6 septembrie, au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 53.500 lei.

Valoarea totală a bunurilor care au fost indisponibilizate în dosare penale a fost de 58.616 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat 8.101,47 kg de făină şi 3.468 pachete de ţigarete.

Operaţiuni fără acte

Recent, peste 8 tone de făină au fost confiscate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la o firmă din comuna Dor Mărunt. Firma care producea pâine, prăjituri şi produse de panificaţie cumpăra materia primă de la persoane fizice cărora le elibera, la schimb, bonuri valorice. Operaţiunea nu figura însă în acte.În baza acestora, persoanele respective puteau să achiziţioneze pâine de la acea societate. 

Poliţiştii au constatat că întreaga operaţiune nu era evidenţiată în contabilitatea societăţii, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor către bugetul statului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, fiind luată şi măsura indisponibilizării a cantităţii de 8.101,47 kg făină albă.

Vă recomandăm şi:

Evaziune fiscală la o fabrică de pâine. Peste 8 tone de făină, fără acte, confiscate

Două maşini  de pâine şi produse de panificaţie confiscate în cadrul acţiunii „Vatra 2013"

Scăderea TVA-ului va aduce preţuri mai mici la produsele de panificaţie în Maramureş

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite