Exerciţiu de alarmare publică. Sirenele vor fi puse în funcţiune pe 18 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sirenele vor fi pune în funcţiune în toată ţara FOTO Adevărul
Sirenele vor fi pune în funcţiune în toată ţara FOTO Adevărul

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va desfăşura săptămâna viitoare un amplu exerciţiu, la nivel naţional, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.


În perioada 18-21 aprilie a.c., în localităţi din ţară va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice
Simulările vor începe marţi, 18 aprilie, iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

În perioada vizată, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.
“Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU”, au anunţar reprezentanţii IGSU.
 

Vă recomandăm şi:

Exerciţiu public de alarmare, la Târgovişte

Exerciţiu de alarmare publică, joi, la barajul Siriu. DN 10 va fi blocat timp de o oră şi jumătate

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite