DSP avertizează: copiii nevaccinaţi riscă să contacteze virusul polio sălbatic tip I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imunizarea ne fereşte de îmbolnăviri Foto:Arhivă Adevărul
Imunizarea ne fereşte de îmbolnăviri Foto:Arhivă Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Călăraşi  atrage atenţia tututor părinţilor care au copii nevaccinaţi că există riscul să se îmbolnăvească. În Israel circulă în prezent virusul polio sălbatic tip 1.


„Existând riscul de import al acestuia şi având în vedere că există copii nevaccinaţi sau incomplet vaccinaţi împotriva poliomielitei prin refuzul părinţilor sau neprezentarea la vaccinare, îi atenţionăm pe cei care refuză imunizarea că există riscul să se îmbolnăvească”, a anunţat DSP. Medicii spun că persoanele vaccinate împotriva poliomielitei corect şi complet dezvoltă imunitate şi dacă vin în contact cu virusul  îl găzduiesc în tubul digestiv şi îl elimină în mediu fără a dezvolta infecţia.

Poliomielita, o boală foarte gravă

Părinţii trebuie să ştie că poliomielita este o boală foarte gravă. Din 100 de copii cu poliomielită 10 mor, 25 rămân cu paralizii uşoare-moderate, 15 rămin toată viaţa cu paralizii severe”, spun medicii. Nimeni nu trebuie să se teamă de imunizare. Vaccinul utilizat în prezent este sigur şi eficient. În prezent vaccinarea polio se realizează injectabil cu vaccin polio inactivat (tulpinile virale sunt omorâte), produs sigur , neurmat de nici o reacţie adversă severă, a precizat DSP.
 

Vă recomandăm şi:

Vaccinarea copiilor rămâne obligatorie

Poliomielita: boală a secolului trecut cu reminiscenţe în zilele noastre

Cel târziu la 1 decembrie va începe vaccinarea pneumococică gratuită

CălăraşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite