Conflict de interese. Primarul din Ulmu, acuzat că şi-a dat în concesiune 72 de hectare din terenul comunei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Negoiţă, edilul de la Ulmu
Ion Negoiţă, edilul de la Ulmu

Un primar din judeţul Călăraşi este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate(ANI) că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, după ce şi-a dat singur 72 de hectare din terenul comunei. Edilul apare ca asociat la firma căreia a concesionat terenul.


Conform ANI, Ion Negoiţă a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în exercitarea funcţiei de primar, a semnat la 7 iunie 2010 cu societatea în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat un contract de concesiune a unui teren aflat în proprietatea privată a comunei Ulmu. Este vorba despre o suprafaţă de 72,44 ha. În urma concesionării terenului, societatea a obţinut subvenţii de la A.P.I.A. în sumă totală de 185.158,82 Lei. ANi a stabilit că, începând cu data de 2 decembrie 2011, fiul lui Ion Negoiţă deţine calitatea de administrator al societăţii.

Edilul de la Ulmu a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii [...] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.
„Persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, a anunţat ANI. Negoiţă se află la al doilea mandate în fruntea comunei Ulmu şi a fost candidatul USL la alegerile locale.

Vă recomandăm şi:

Fostul viceprimar al Olteniţei, în conflict de interese. Florian Cercel, acuzat de ANI că şi-a favorizat fiul şi soţia

Consilier local maramureşean, acuzat de conflict de interese

Deputatul Niculae Mircovici, trimis în judecată pentru conflict de interese

Condamnat pentru conflict de interese, un primar vasluian a fost trimis în judecată pentru fraude cu fonduri europene

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite