Cod galben de viscol. Ninsori abundente, în ce regiuni se anunţă vreme rea şi unde se vor înregistra maxime de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizare de vreme rea Foto:Arhivă Adevărul
Avertizare de vreme rea Foto:Arhivă Adevărul

După două zile de ploi torenţiale şi frig, Bărăganul intră, din nou, în zodia ninsorilor. Vântul puternic, poleiul şi precipitaţiile abundente vor fi la putere. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis deja atenţionare de cod galben de vreme rea pentru 14 judeţe din Moldova şi Muntenia, printre care şi Călăraşi.

Avertizarea intră în vigoare joi, începând cu ora 12.00, şi e valabilă până în dimineaşa zile de vineri, 8 ianuarie, ora 06.00. "În intervalul menţionat, în regiunile estice vântul va avea intensificări cu viteze de 60...70 km/h. În Moldova va ninge viscolit şi se va depune strat nou de zăpadă de aproximativ 10...15 cm. În Dobrogea şi estul Munteniei ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, trecător viscolită în cursul nopţii. În restul ţării vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va mai depune polei", au anunţat meteorologii.

Vineri, valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în Banat şi dealurile Olteniei. În zonele joase de relief, izolat, se va semnala ceaţă. Începând de sâmbătă, temperaturile urcă în termometre simţitor, astfel că săptămâna viitoare, marţi, 12 ianuarie, se aşteaptă 11 grade la Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: se anunţă polei, vânt şi precipitaţii mixte. În ce regiuni va ploua cel mai mult şi cât mai ţine vremea rea

Prognoza meteo pentru începutul anului 2016. Cum va fi vremea în primele 3 luni

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite