Cel mai modern scuar din Bărăgan, o investiţie de peste 1,4 milioane lei, va fi gata la 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta noul scuar FOTO PMC
Aşa va arăta noul scuar FOTO PMC

Spaţiul verde care separă sensurile de mers pe cea mai importantă arteră din Călăraşi va fi gata la 1 noiembrie. Finalizarea lucrărilor la cel mai modern scuar din Bărăgan, o investiţie de 1,4 milioane de lei fără TVA, sunt la final. Amenajarea peisagistică şi arhitecturală a celor peste 13.000 mp de teren a început în primăvara acestui an.


Autorităţile locale vor planta magnolii, arbuşti, rulouri de gazon şi vor monta lămpi solare pentru iluminat pe cea mai important arteră din circulaţie a oraşului. Lucrările sunt realizate de  ZMC Trading şi Optim SA din municipiul Călăraşi, urmând ca punerea în funcţiune a zonei să se semneze în luna noiembrie.

“Valoarea contractată a investiţiei este de 1.482.289,18 lei fără TVA. În această zonă se vor monta borduri, mobilier urban, lămpi solare pentru iluminat şi mult spaţiu verde. Vom planta 585 de arbori, dintre care 14 bucăţi de magnolii, 259 bucăţi arbuşti foioşi din 3 specii, 326 bucăţi arbuşti din 4 specii, întreaga suprafaţă propunsă pentru amenajare va acoperi 13.136 mp", a precizat Marian Gheorghe, director executiv în Primăria Călăraşi.

calarasi scuar

Acces uşor pentru persoanele cu handicap

La noul spaţiu verde s-au montat deja instalaţia electrică şi partea de automatizare, s-a supraînalţăt zona şi s-au montat bordurile. “În perioada următoare vom planta pomii, iar în ghivecele de piatră vom aduce arbuşti coloraţi. Pe toată lunginea scuarului nu va mai exista niciun panou, toate vor fi date jos”, a precizat primarul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin. De asemenea, pentru a elimina orice fel de neajunsuri, autorităţile au luat în calcul şi posibilitatea ca prin această zonă să aibă acces uşor persoanele cu handicap care se deplasează în cărucior, dar şi vârstnicii.

calarasi scuar

“În zona Mircea Vodă s-a schimbat înclinarea bordurilor, urmează să se facă acelaşi lucru şi în cealaltă zonă. ,,Eu am propus arhitecţilor ca înălţimea scuarului să fie mai mare, pentru a se delimita mai bine de partea carosabilă. De asemenea, se vor amenaja covoare de gazon şi vor fi montaţi arbori mici şi arbuşti şi va fi instalat un sistem modern de udare a gazonului”, a spus primarul Drăgulin.””, a adăugat edilul.


 

calarasi scuar

Vă recomandăm şi:

Cel mai mare spaţiu verde din Bărăgan. Scuarul de 500.000 euro cu 500 de arbori va fi gata la 1 iunie

Investiţie. Cel mai modern scuar din Bărăgan "înghite" 500.000 de euro: magnolii, lămpi solare şi rulouri de gazon

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite