Ce mănâncă în arest autorii asasinatului din Călăraşi care a şocat România: varză călită, chifteluţe, ciorbe, tocăniţe şi piure cu pulpă de pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Alexandru, unul dintre minorii acuzat de omor calificat FOTO Facebook/Daniel Alexandru Dasaev
Dan Alexandru, unul dintre minorii acuzat de omor calificat FOTO Facebook/Daniel Alexandru Dasaev

Numărul victimelor şi circumstanţele comiterii faptelor justifică aprecierea că triplul asasinat săvărşit de doi minori în seara zilei de 12 noiembrie este unul dintre cele mai sângeroase cazuri din practica procurorilor călărăşeni. Până la trimiterea în judecată, adolescenţii se află în arestul IPJ unde sunt serviţi cu meniu de la restaurant.

Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, care au în lucru dosarul, spun că în jurisprudenţă mai veche a parchetului au mai existat cazuri similare, dar nu de complexitatea celui petrecut pe 12 noiembrie. Cei doi minori, Dan Alexandru şi Valentin Bivolaru, ambii în vârstă de 17 ani, au povestit cu lux de amănunte la interogatoriu cooperând cu anchetatorii cum au comis măcelul din strada Mihail Sadoveanu.

Luni seară, pe 12 noiembrie, Nicolae Popescu, 82 de ani, soţia sa, Tudoriţa, 80 de ani, şi fiica lor, Vasilica, 58 de ani, au fost măcelăriţi de Dan Alexandru, copilul orfan pe care îl crescuseră de la vârsta de 3 luni. De asemenea, potrivit depoziţiilor inculpaţilor, prima victimă a fost Vasilica Popescu, de 58 de ani. Scopul crimelor a fost jaful, dar criminalii nu au găsit în casă decât 50 de lei. Mai puţin din această sumă a fost descoperită în buzunarul unuia dintre suspecţi în momentul capturării.

Multiple răni pe trupul victimelor

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cel de-al treilea minor, Cristian Ene, care se afla în locuinţă în timpul săvârşirii faptelor, are calitatea de martor în dosar, rezultată din cuprinsul actelor de urmărire penală. El nu a participat la nenorocire şi nici nu a ştiu de intenţiile prietenilor săi. „El se afla într-o altă cameră, dar şi-a dat seama ce se întâmplă. Nu a asistat efectiv la comiterea faptelor. A auzit zgomote. Când a ieşit şi a văzut ce s-a petrecut, speriat, a fugit şi a alertat un vecin, care a sunat la 112”, a precizat procuror Cornelia Manea, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

calarasi asasinat

Casa groazei de pe strada MIhail Sadoveanu din Călăraşi FOTO I.S.

Procurorii mai spun că la dosar s-a reţinut faptul că „în seara zilei de 12 noiembrie 2018, pe fondul consumului de alcool şi al substanţelor etnobotanice, inculpaţii minori, A.D. şi B.V. au suprimat viaţa victimelor P.V., de 58 de ani, P.N., de 82 de ani, şi P.V., de 80 de ani, aplicându-le multiple lovituricu obiecte tăietor-înţepătoare( cuţit, briceag, topor). Ulterior, autorii şi-au însuşit bijuterii, banii găsiţi, telefoane mobile, precum şi autoturismul Opel Corsa, pe care unul dintre inclupaţi l-a condus pe raza municpiului Călăraşi, fără a deţine permis de conducere, până în momentul prinderii loc de către organele de poliţie”.

La dosarul instrumentat de procurorii călărăşeni mai sunt de administrat o serie de documente pentru ca autorii să fie trimişi în judecată: rapoartele medico-legale privind necropsia celor 3 victime, dar şi rezultatele probelor de sânge recoltate de la autori. „În legătură cu documentele necesare finalizării anchetei, nu se pot furniza informaţii fiind vorba de probe prin a căror dezvăluire s-ar putea afecta mersul anchetei“, a precizat procuror Cornelia Manea.

Mese îmbelşugate

Ce doi inculpaţi, arestaţi preventiv pe 13 noiembrie pentru 30 de zile de către magistraţii Tribunalului Călăraşi, se află în arestul IPJ. Ei au avocaţi din oficiu şi, pentru că sunt minori, riscă internarea pe o perioadă de maximum 15 ani într-un centru special de detenţie. Ei sunt acuzaţi de omor calificat şi furt, iar Dan Alexandru şi pentru conducere fără permis. Conform unor surse apropiate arestului din Călăraşi, regimul de detenţie este unul mai mult decât decent, unde se mănâncă la fel de bine ca la restaurant.

Arestaţii primesc mese îmbelşugate, meniul fiind asigurat de restaurant din Călăraşi, care are încheiat contract cu IPJ Călăraşi pentru furnizare hranei. Astfel, în fiecare zi sunt servite alte feluri de mâncare, iar carnea nu lipseşte din porţia zilnică: varză călită, chifteluţe, ciorbe, tocăniţe şi piure cu pulpă de pui.

calarasi asasinat

Strada unde s-a petrecu triplul asasinat FOTO I.S.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite