Campania „Spitale publice din bani privaţi” a ajuns şi pe malul Borcei.  Spirjin pentru reabilitări şi dotări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Benadeac şi Codin Maticiuc, alături de managerul spitalului din Călăraşi FOTO Facebook/Bogdan Mihai
Mihai Benadeac şi Codin Maticiuc, alături de managerul spitalului din Călăraşi FOTO Facebook/Bogdan Mihai

Spitalul din Călăraşi va fi reabilitat şi dotat şi cu fonduri private. Campania "Spitale publice din bani privaţi" a ajuns şi pe malul Borcei. Unitatea medicală a fost vizitată vineri de Mihai Bendeac şi Codin Maticiuc pentru a pune la punct detaliile unei cooperări pe termen lung.

"Azi am avut o întâlnire cu doi oameni deosebiţi, care au înţeles să îşi folosească imaginea şi popularitatea pentru a schimba ceva.

Mihai Bendeac şi Codin Maticiuc se alătură eforturilor noastre de a transforma Spitalul Judetean de Urgenta Dr.Pompei Samarian Calarasi în ceea ce trebuia să fie de mult timp.

Pornim o cooperare pe termen lung (reabilitări, dotări, etc).

Campania "Spitale publice din bani privaţi" vine ca o completare perfectă la tot ceea ce am început să facem în spital", a anunţat Bogdan Mihai, managerul unităţii medicale din Călăraşi, pe pagina sa de socializare.

Scopul proiectului “Spitale publice din bani privaţi” este de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare şi dotare cu echipamente moderne.

Acţiunea începe încă din anul 2016, când Codin Maticiuc începe să sprijine punctual diferite cauze medicale, ducând astfel mai departe moştenirea lăsată de părinţii săi, fondatorii Fundaţiei. Ajunge pentru prima dată la Fundeni, unde cunoaşte câţiva copii bolnavi de cancer, printre care şi Lăcrămioara, fata de la 702. Astfel, cele 4 vizite anuale prin care organiza activităţi distractive şi ducea cadouri copiilor, se transformă într-un proiect de izolare a acoperişului spitalului în vara lui 2019.

În vara anului 2020, cu emoţii şi cu multe necunoscute, în amintirea fetiţei de la 702, precum şi pentru a crea condiţii mai bune pentru copiii internaţi în spital, Codin iniţiază proiectul Spitale publice din bani privaţi, începând renovarea etajului 7 de la Fundeni.

Vă mai recomandăm şi:

Drama lui Strugurel, românul care a făcut puşcărie pentru zădărnicirea combaterii bolilor: „Am zis că dau în nebuneală“ VIDEO

Medic, despre tratamentele „minune” anti-COVID: Atâţia dintre voi vor muri de o moarte grea

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite