Bilanţ IJJ Călăraşi: Aproximativ 6.000 de misiuni, executate de jandarmi în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul care a trecut, jandarmii călărăşeni au executat 5.926 misiuni de ordine publică (cu 285 de misiuni mai mult faţă de anul 2018), dintre care 249 de misiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii. Conform bilanţului instituţiei, au fost constituite 2.908 patrule mixte în cooperare cu Poliţia, iar în timpul misiunilor au fost sesizate 165 de fapte de natură penală cu 190 de făptuitori.

În cooperare cu poliţia, jandarmii au participat la constatarea a 189 de fapte de natură penală, cu 194 de făptuitori.   În perioada supusă analizei au fost constatate şi aplicate un număr de 1.579 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 517.700 lei, dintre care 180 au fost avertismente scrise.

De asemenea, au fost puse în executare 490 de mandate de aducere în localităţi pe raza judeţului Călăraşi, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare, iar prin sistemul naţional unic apel de urgenţă 112, jandarmii au intervenit în 102 situaţii şi la 21 alte solicitări telefonice directe din partea cetăţenilor.

Totodată, pe parcursul anului trecut au fost desfăşurate 167 activităţi de prevenire a faptelor antisociale în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice dar şi pe timpul desfăşurării competiţiilor sportive.

"Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a asigurat paza şi protecţia instituţională la  18 obiective date în competenţă, totodată, fiind asigurată paza, supravegherea şi intervenţia pe traseul conductelor de transport produse petroliere aparţinând Conpet S.A., în zona de responsabilitate, precum şi paza transporturilor de bunuri şi valori în beneficiul Trezoreriei Călăraşi, paza transporturilor de bunuri, valori, produse cu caracter special în beneficiul propriu şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată, împreună cu lucrători ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Călăraşi", au anunţat repreyentanţii instituţiei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite