Arborii bătrâni care s-ar putea prăbuşi la o furtună, tăiaţi de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au demarat o amplă campanie de curăţenie în Călăraşi care vizează tăierea şi curăţarea arborilor ce pun în pericol viaţa oamenilor. Copaci bâtrâni care la o furtună s-ar fi putut prăbuşi.


În această situaţie, Primăria oraşului a ţinut cont de semnalele cetăţenilor, dar şi de analizele specialiştilor din cadrul Primăriei. În urmă cu câteva zile s-a început operaţiunea de tăiere. Prima zonă vizată a fost parcul de lângă fostul sediu al Primăriei Călăraşi, viitoarea locaţie a Muzeului municipal, unde au fost tăiaţi trei arbori, nu înainte de a fi expertizaţi de un specialist.
„Aş vrea să precizez că acţiunea iniţiată de Primăria Călăraşi se va derula atât timp cât ea se va impune, concomitent, însă, cu demararea unei activităţi de plantarea a altor arbori, soluţiile, din punct de vedere al speciilor, urmând a fi impuse de specificul fiecărei zone şi de viziunea la nivel decorativ. Rădăcinile arborilor care au fost tăiaţi nu se vor îndepărta până când nu se va interveni cu plantarea arborilor noi”, a anunţat primarul oraşului,  Daniel Ştefan Drăgulin.
 

Vă recomandăm şi:

Zeci de pomi au fost tăiaţi în Parcul Tineretului din Capitală

O pădure din Dolj a dispărut peste noapte. Pomii au fost tăiaţi ilegal de hoţi şi de proprietari

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite