O pădure din Dolj a dispărut peste noapte. Pomii au fost tăiaţi ilegal de hoţi şi de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din comuna doljeană Piscu Vechi susţin că au fost nevoií să taie pădurea de frica hoţilor, care în câteva zile au defrişat aproape tot ce le-a ieşit în cale.

La începutul acestui an, 30 de hectare de pădure din comuna doljeană Piscu Vechi au fost retrocedate proprietarilor. Oamenii au povestit că hoţii au început imediat să fure lemnele, iar din cauza acestora au fost nevoiţi să taie şi ei la rândul lor pomii care au mai răams în picioare. „Eu am tăiat lemnele şi le-am dus în gospodărie. Hoţii au furat o mare parte din pădure. Au defrişat la greu aici, iar nimeni nu a venit să le zic nimic. Este normal aşa ceva. Măcar eu sunt proprietar cu acte în regulă. Sunt curios să văd ce o să se întâmple în perioadă următoare“, a povestut un localnic.

Poliţia a deschis anchetă 

Inspectorii de la Ocolul Silvic i-au anunţat pe oameni că nu pot defrişa după  cum vor ei şi au anunţat imediat poliţia. 30 de hectare de pădure au dispărut în câteva zile. „Se fac cercetări cu privire la modul în care s-a făcut defrişarea pădurii din localitatea Piscu Vechi“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt  din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. 

Llegea spune că o dată cu intrarea în proprietatea privată, paza pădurii îi revine proprietarului. Dcaă vor fi găsiţi vinovaţi hoţii riscă până la trei ani de închisoare, iar proprietarii care şi-au tăiat singuri pădurea se vor alege cu sancţiuni sau dosare penale. „De unde să am eu bani să plătesc doi oameni să păzească pădurea. Cînd am văzut că hoţii au intrat şi au furat lemnele nu mi-a venit să cred.Trebuia să stau cu mâinile la spate şi să mp fac că nu văd nimic. Normal că am tăiat şi eu câţiva copaci, iar lemnele le-am dus acasă“, a precizat un localnic din Piscu Vechi.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite