Antibioticul natural care ucide bacteria E.Coli. Cui îi este interzis lăptişorul de matcă, ce efecte are asupra organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lăptişorul de matcă, un medicament natural cu efecte uimitoare FOTO Shutterstock
Lăptişorul de matcă, un medicament natural cu efecte uimitoare FOTO Shutterstock

Cu efecte extraordinare în bolile degenerative ale sistemului nervos, lăptişorul de matcă ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind, în opinia specialiştilor în nutriţie, unul dintre cele mai puternice stimulatoare ale celulelor stem.

Numit şi „elixir al tinereţii“, lăptişorul de matcă previne şi tratează o serie de afecţiuni, dar are şi un rol important în regenerarea organismului. Este un tonic general, fizic şi psihic, după cum îl descriu specialiştii. Lăptişorul de matcă reprezintă o adevărată fabrică de substanţe nutritive, fiind - aşa cum îl numeşte dr. Gillian Mc Keith, nutriţionist de excepţie - Rolls Royce-ul derivatelor apicole.

Studiile efectuate recent de cercetătorii japonezi au confirmat faptul că lăptişorul de matcă are, într-adevăr, efecte de regenerare a celulei nervoase şi are efecte extraordinare în bolile degenerative ale sistemului nervos.

“Printre efectele remarcabile ale curelor cu lăptişor de matcă amintim: longevitate, refacerea celulelor nervoase, efect antitumoral (atât profilactic, cât şi terapeutic), vitalitate, fortifierea sistemului imunitar, epuizare fizică şi intelectuală, reglator hormonal, tratarea infertilităţii, echilibrant emoţional, mental şi fizic, excelent tonic nervos, tratarea anemiei – prin stimularea producerii de globule roşii, antioxidant”, explică Marian Grigore,  specialist în apifitoterapie.

Aceasta însă avertizează ca pacienţii cu boli grave, precum cancer, scleroza multiplă, afecţiuni hepatice, boala Parkinson sau Alzheimer, să consulte un medic, înainte de a începe o cură cu un astfel de produs.

4 efecte miraculoase

Are virtuţi antibiotice. Lăptişorul de matcă are virtuţi antibiotice, substanţele conţinute de el ajutând la prevenirea unor infecţii precum cele cu bacilul Koch (care produce tuberculoza), cu E.coli (care poate da enterocolită), cu stafilococul auriu (cauzează diverse infecţii, precum foliculita) şi cu alţi germeni infecţioşi. Pe lângă efectul antibiotic, acesta are proprietăţi antivirale şi antiinfecţioase, întărind sistemul imunitar.

Indicat în astenie. Este un tonic general, având efect regenerator asupra organismului. Este indicat în astenie, în refacerea după boală sau după o intervenţie chirurgicală, în perioadele de efort fizic şi intelectual intens. Este ideal în special pentru cei care au o alimentaţie deficitară şi pentru cei cu o stare de slăbiciune generală, dar şi cu anxietate sau cu depresie. Este bine să nu iei lăptişorul în a doua parte a zilei, pentru că, fiind energizant, poate da insomnie.

Opreşte albirea părului. Conţinutul bogat în vitamine şi în minerale recomandă lăptişorul de matcă în cosmetică, atât în tratamente interne, cât şi externe. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesivă şi opreşte albirea prematură a părului. Amestecat cu miere de albine, lăptişorul de matcă ajută la stoparea căderii părului.

Accelerează vindecarea. Acest produs apicol accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică. Totodată, ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge şi acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice şi nervoase. Accelerează vindecarea rănilor şi a oaselor lezate.

Vă recomandăm şi:

Sucul de ţelină, cel mai bun medicament care regleză presiunea sângelui. Cui este interzisă leguma care scade tensiunea

Leguma care controlează diabetul şi curăţă toxinele. Cum e indicat să consumi vinete, alimentul fără grăsimi

Cum arzi grăsimea din corp: anghinarea, ceaiul-minune care schimbă sângele

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite