ALEGERI LOCALE 2012. În comuna Curcani se reia votul, după ce pe 10 iunie au fost distruse urnele din trei secţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Central a decis reluarea alegerilor în comuna călărăşeană Curcani. Scandalul izbucnit în ziua votului a făcut ca votul să fie întrerupt mai bine de 3 ore, după ce candidatul Alianţei Popular Creştine, alături de 7 persoane, au pătruns în trei secţii şi au distrus urnele cu buletine, invocând o fraudă electorală.

APC a cerut anularea scrutinului

Alianţa Popular-Creştină a depus la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani din Călăraşi. Potrivit legii, dacă BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, Biroul va dispune repetarea scrutinului în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei. Noile alegeri au loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale şi aceleaşi liste de candidaţi şi candidaturi independente, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus de către birou anularea unei liste de candidaţi sau a unor propuneri de candidaturi independente, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor.

Opt persoane arestate

IPJ Călăraşi a deschis o anchetă şi i-a reţinut pe agresori, care au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pe 10 iunie, la Curcani, aproximativ 150 de persoane s-au revoltat în faţa şcolii, motivând că alegerile sunt ilegale. Cu toate acestea, Aurică gazu, candidatul USL pentru Primăria Curcani a fost declarat câştigător de Biroul Electoral Judeţean. El a obţinut 1.014 voturi.

 

Probleme în comuna Curcani. S-a întrerupt votul, după ce un candidat la Primărie a dărâmat urnele din 3 secţii

Poliţia a trimis trupe de intervenţie rapidă la Curcani, după ce votul a fost întrerupt la ora 09.00

A fost reluată votarea în comuna Curcani. Urnele cu buletine au fost sigilate de BEJ

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite