Ajutoarele colectate de călărăşeni au plecat spre Ucraina, prin Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoare pentru Ucraina FOTO Facebook/Crucea Roşie Română-Filiala Tulcea
Ajutoare pentru Ucraina FOTO Facebook/Crucea Roşie Română-Filiala Tulcea

Un convoi cu 272 de tone de ajutoare umanitare colectate de Crucea Roşie Română de la populaţie şi de la persoane juridice, printre care şi călărăşeni, a plecat vineri, 1 aprilie, către localitatea Orlovka, din regiunea Odessa.

Transportul umanitar este format din nouă tiruri, două camioane şi două dube care au plecat de la filialele de Cruce Roşie din diferite judeţe ale ţării şi au avut ca punct de întâlnire vama Isaccea. 

Ajutoarele umanitare direcţionate către populaţia din Ucraina, grav afectată de conflictul armat, au o valoare de aproximativ 350 000 de euro şi au fost colectate prin intermediul filialelor de Cruce Roşie de la populaţia din judeţele: Alba, Argeş, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Timiş, Tulcea şi Vâlcea. La acest transport se adaugă contribuţia cu alimente şi medicamente de la persoane juridice. 

Mobilizarea într-un număr foarte mare a cetăţenilor români pentru donaţii în natură în fiecare judeţ al ţării a determinat distribuirea cu prioritate a acestor donaţii de către Crucea Roşie Română.

Fluxul de donaţii primite de la populaţie a fost administrat prin implicarea directă a voluntarilor, respectiv prin acţiuni zilnice standardizate de sortare, verificare, introducere în gestiune, ambalare, paletare şi pregătirea pentru transporturile umanitar.

Conform Crucii Roşii Române, efortul colectiv de donaţii realizat de către populaţie şi companii s-a concretizat, până la această dată prin trimiterea în Ucraina de către Crucea Roşie Română a 54 de tiruri cu ajutor umanitar, aproximativ 1272 de tone. De asemenea, materialele umanitare distribuite la centrele de cazare din ţară sau în punctele de frontieră au fost susţinute tot din donaţiile în natură primite de la populaţie sau de la companii.

 

 Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 38. Rachete lansate din Belarus. Ruşii se retrag din nordul Ucrainei şi plănuiesc atacuri în Donbas şi Harkov

Primul militar de origine rusă care moare din cauza radiaţiilor de la Cernobîl

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite