50.000 de carduri de sănătate, nedistribuite la Călăraşi. Beneficiarii, aşteptaţi să le ridice de la Casa de Asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50.000 de călărăşeni nu au primit cardul de sănătate, pentru a intra în posesia lui fiind obligatoriu să se prezinte personal la Casa de Asigurări de Sănătate. Până la începutul acestei luni, în judeţul Călăraşi au fost distribuite 188.000 de carduri, din totalul de 240.000.

                             

Conform lui Marian Dinulescu, fost preşedinte al instituţiei, actual vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, din cele 188.000 de carduri, 172.000 au fost predate personal de către factorii poştali.” E o problemă cu diferenţa de 52.000 de carduri. Acestea nu au fost tipărite. Au fost situaţii când într-o familie a primit unul dintre soţi, iar celălalt, nu”, a spus oficialul.

La Casa de Asigurări de Sănătate sunt cozi interminabile, iar funcţionarii lucrează la foc-continuu. “Avem program zilnic de la 8.00 la 16.30, iar vinerea până la ora 14.00. Toţi cei care nu şi-au primit cardurile vin şi depun un formular, alături de o copie a buletinului, pentru eliberarea cardului. Dacă acesta nu se găseşte la noi, înseamnă că nu a fost tipărit. Atunci se va completa o altă cerere pentru a fi tipărit şi durează aproximativ 30 de zile până va ajunge la beneficiar”, spune o funcţionară.

Furnizorii de servicii, obligaţi să aibă cititoare

Începând din acest an, dacă asiguraţii se prezintă la medic fără card, nu vor primi servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cardul naţional de sănătate va intra în posesia asiguratului doar în baza unei semnături şi a actului de identitate. CNAS a anunţa, la sfârşitul anului trecut, că a trimis circulare către toate casele de sănătate, astfel încât toţi furnizorii aflaţi în contract cu ele să fie informaţi cu privire la stadiul în care se află distribuţia documentului electronic.

De altfel, furnizorii de servicii medicale, fie că vorbim de spitale, fie că vorbim de medici de familie, vor fi obligaţi să achiziţioneze cititoare de carduri. „Cardul naţional face dovada calităţii de asigurat. Cu ajutorul lui vom putea depista din timp scurgerile din sistem şi vom avea un mai bun control al banului public”, a declarat Bănicioiu.

Vă recomandăm şi:

35.000 de carduri de sănătate, nedistribuite la Constanţa. Asiguraţii sunt aşteptaţi să le ridice din 19 ianuarie de la Casa de Asigurări

Totul despre cardul de sănătate ce va fi valabil de la 1 februarie

Cardul de sănătate. 12 întrebări şi răspunsuri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite