VIDEO Torţionarul Vişinescu se ascunde în Buzău. Stă la un hotel de două stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătul de privirile ostile şi chiar invectivele de care se lovea la tot pasul, pe străzile din Bucureşti, torţionarul Vişinescu a decis să plece departe de ochii presei, în provincie. A ales să se ascundă în municipiul Buzău, la un hotel de două stele din centru. Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat are la Buzău o soră care locuieşte în centrul oraşului şi la care merge zilnic să mănânce.

Apariţie neaşteptată, pe străzile Buzăului. Un bătrân scund, cu pălărie de soare şi o geantă de voiaj şi-a făcut loc prin mulţimea de oameni. Era Alexandru Vişinescu, „torţionarul de la Râmnicu Sărat”. A fost imediat recunoscut după ce a imaginea sa a fost intens difuzată în presa scrisă şi la televiziuni. Alexandru Vişinescu a întors multe capete iar mulţi dintre trecători s-au oprit din drum şi i-au făcut poze.

Buzoienilor care l-au recunoscut nu le venea să-şi creadă ochilor. Oamenii cred că torţionarul îşi caută un avocat care să-l reprezinte ori ca să scape de judecată.

Surprins de camerele de luat vederi chiar în timp ce ieşise din hotel, Vişinescu a refuzat să dea vreo explicaţie, arătându-se deranjat că a fost recunoscut de presă chiar şi în provincie. „Nu vă interesează de ce am plecat eu din Bucureşti. Vă rog să mă lăsaţi în pace şi să nu mă obligaţi să răspund. Să nu procedez altfel”, le-a spus Alexandru Vişinescu ziariştilor buzoieni.

Locatarii blocului lângă care a fost filmat Vişinescu spun că sora acestuia, Anica, are 80 de ani şi locuieşte singură. Ea a lucrat ca laborant la o farmacie şi are o fiică plecată de mulţi ani în Elveţia. Alexandru Vişinescu s-a născut în 1925 în localitatea buzoiană Tisău, în zona de deal a judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite