VIDEO Nu strângi după câinele de companie? Rişti până la 1.000 de lei amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Noul regulament privind animale de companie produce primele efecte. Poliţiştii locali i-au abordat pe proprietarii de câini care nu strâng în urma patrupedelor, deocamdată doar pentru a le oferi sfaturi şi avertismente. La următoarele controale, cei care sunt prinşi fără pungi pentru a strânge dejecţiile vor fi amendaţi.

Poliţiştii locali, au acţionat pe raza municipiului Buzău, în zona cartierului Micro 14, Piaţa Micro 14, Bdul Nicolae Bălcescu, Piaţa Crâng, B-dul Unirii, str. Spiru Haret, în vederea prevenirii încălcării H.C.L 307/2017.

„În urma acestei acţiuni, au fost depistate 18 persoane, din care 15 au fost sancţionate contravenţional cu avertisment, pentru că nu deţineau mijloacele necesare de colectare a resturilor fiziologice (pungi/făraş/maturică sau pungi/mănuşi de unică folosinţă), în vederea colectării dejecţiilor produse de câini“, a anunţat Poliţia Locală.

În cazul în care posesorii de animale de companie încalcă aceste norme, pot fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 lei şi 1.000 lei. Pe lângă mătură şi făraş, cei care au câini trebuie să-i ţină în lesă, iar dacă sunt agresivi să le pună botniţă.

Pentru aceste controale, poliţiştii locali au şi baza legală pentru a-i sancţiona pe proprietarii de patrupede care lasă excrementele animalelor pe domeniul public, H.C.L 307/2017, pentru aprobarea Regulametului privind deţinerea, creşterea, întreţinerea şi circulaţia câinilor, a celorlalte animale de companie şi a animalelor de fermă, pe raza municipiului Buzău. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite