VIDEO Militarul erou Mădălin Stoica, răpus în Afganistan, la datorie, a fost condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Buzoianul de 41 de ani care şi-a pierdut viaţa în urma unui atentat cu o maşină capcană în timpul căruia alţi doi caramazi de armă au fost răniţi a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din municipiu. Familia, rude, prieteni, militari, dar şi buzoieni care nu l-au cunoscut însă au aflat drama militarului buzoian l-au condus  pe ultimul drum.

Cortegiul funerar a pornit în jurul orei 10.00 de la capela Bisericii Sfântul Ştefan din Micro 3 şi s-a îndreptat spre cartierul Micro 5, unde a locuit militarul. De aici, cortegiul s-a deplasat către biserica militară Pogorârea Sfântului Duh, unde s-a oficiat slujba religioasă. 

Sicriul cu trupul militarului a fost scos din biserică cu cântec de fanfară. A fost purtat pe umeri de la biserica garnizoanei către Cimitirul Eroilor, pe Bulevardul Unirii, locul de înhumare. Pentru a permite trecerea coretegiului a fost oprită circulaţia rutieră pe o porţiune de 300 de metri.

La cimitir, drapelul care a învelit sicriul eroului i-a fost înmânat familiei. Au fost trase mai multe salve de foc în memoria militarului care s-a jertfit pe front iar sunetul de trompetă a însoţit coborârea sicriului în mormânt. Rudelor distruse de durere le-a stat permanent alături o altă văduvă de militar. Este vorba despre soţia sublocotenentului post-mortem Adrian Vizireanu, decedat în Afganistan pe 7 mai 2017.

La slujba de înhumare au participat reprezentanţi ai MApN şi ofiţeri din conducerea Statului Major General. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi şeful SMG, generalul Ionel Ciucă, au lipsit de la înmormântare. Ei se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

Sublocotententul post mortem Mădălin Stoica îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Buzău, alături de ceilalţi doi eroi căzuţi la datorie anul trecut, tot în Afganistan.

  

Mădălin Stoica şi alţi colegi de ai săi se aflau săptămâna trecută în Afganistan într-un convoi de patru autovehicule când o maşină capcană a intrat în blindatul lor. În urma evenimentului, Mădălin dar şi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma, au fost răniţi. 

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. Din păcate, rănile suferite de buzoian au fost mult prea grave astfel că el şi-a pierdut viaţa. 

Caporalul Mădălin Stoica a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent şi decorat cu ordinul Steaua Romîniei de către preşedintele Klaus Iohannis. Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002. 

Funeraliile eroului Mădălin Stoica

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite