VIDEO Mii de buzoieni au stat la cozi pentru porţiile de fasole cu ciolan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După încheierea paradei militare, buzoienii au rupt rândurile şi s-au mutat în Parcul Crâng. Edilii au organizat aici un concert de muzică populară şi au amenajat bucătariile unde s-au împărţit cele 3000 de porţii de fasole pregătite de o firmă de catering.

”Am pregătit 2500 de porţii de fasole cu ciolan, 500 de porţii de fasole de post, chifle, vin fiert şi plăcinte cu mere şi brânză”, a declarat Silvia Saulea, reprezentant firmă de catering.

Buzoienii au apreciat atât mâncarea dar şi vinul care le-a dezlegat limbile.”Fasolea e bună, că e la cazan, dar trebuie mai mult vin”, a mărturisti Ion Ardeleanu, un pensionar.

În paralel cu festinul de Ziua Naţională, în zona obeliscului din Parcul Crâng, a fost organizat un spectacol folcloric organizat de Centrul Judeţean de Cultură Buzău. 

Bugetul alocat de Consiliul Judeţean Buzău pentru festivităţile de 1 Decembrie se ridică la 350.000 de lei. Banii au fost cheltuiţi pentru spectacolul folcloric, masa festivă, cu fasole şi vin, dar şi pentru achiziţionarea de steguleţe şi cocarde tricolore.

CITEŞTE ŞI

VIDEO Cea mai impresionantă paradă, organizată în Buzău, cu transportoare blindate şi militari în camulflaj

VIDEO Buzoienii s-au călcat în picioare, în gară, pentru a întâmpina trenul regal

VIDEO Un câine maidanez s-a strecurat în mijlocul paradei militare din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite