VIDEO Cea mai impresionantă paradă, organizată în Buzău, cu transportoare blindate şi militari în camulflaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă tehnică militară, muzică populară şi mii de porţii de fasole, aşa au sărbătorit buzoieniI Ziua Naţională. Chiar şi fără elicoptere care să survoleze cerul, festivităţile organizate în acest an au fost cele mai impresionante din ultimul sfert de secol.

Apromaximativ 4000 de persoane au participat luni, de Ziua Naţională a României, la parada militară organizată în faţa Instituţiei Prefectului. După intonarea Imnului Naţional şi depunerea de coroane la monumentul eroilor, militarii au oferit spectatorilor un exerciţiu de îndemânare.

Rând pe rând, prin faţa oficialităţilor, au dat onorul militarii din garnizoană, trupele speciale, autospeciale cu cele mai noi echipamente de luptă prezente în teatrele de operaţiuni, dar şi angajaţii poliţiei şi pompierilor. La parada militară au participat peste 500 de militari din Buzău, Vrancea şi Brăila, dar şi peste 50 de vehicule militare din dotarea Armatei, Poliţiei, Pompierilor şi Jandarmeriei.

După ce şi ultimul militar din Garda de onoare si din fanfara şi-a încheiat exerciţiul, buzoienii au rupt rândurile şi s-au mutat în Parcul Crâng. Edilii au organizat aici un concert de muzică populară şi au amenajat bucătariile unde s-au împărţit cele 3000 de porţii de fasole pregătite de o firmă de catering. 

În paralel cu festinul de Ziua Naţională, în zona obeliscului din Parcul Crâng, a fost organizat un spectacol folcloric organizat de Centrul Judeţean de Cultură Buzău.

CITEŞTE ŞI

VIDEO Mii de buzoieni au stat la cozi pentru o porţie de fasole

VIDEO Buzoienii s-au călcat în picioare, în gară, pentru a întâmpina trenul regal

VIDEO Un câine maidanez s-a strecurat în mijlocul paradei militare din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite