VIDEO Mii de buzoieni au luat parte la Marşul pentru Viaţă: ”Un creştin este obligat să susţină viaţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, de Buna Vestire, peste 2.000 de buzoieni s-au strâns la poarta Parcului Crâng pentru a lua parte la „Marşul pentru Viaţă“, un eveniment desfăşurat în toată ţara. Evenimentul a mai fost organizat la Râmnicu Sărat şi Nehoiu.

La Buzău, manifestarea a început după ora 16.00, de la poarta Parcului Crâng. Participanţii au mers într-un marş, pe traseul Parcul Crâng, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Catedrala Copiilor ”Sfântul Sava” şi Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”. Au participat elevi, tineri, dar şi preoţi din toate parohiile din oraş şi din comunele învecinate.

”Un creştin este obligat să susţină viaţa şi nu este o opţiune. Cum ai obligaţia să bucuri pe Dumnezeu, ridicându-te tu însuţi, ai obligaţia să sprijini viaţa pentru ca şi alţii să se ridice în această liturghie care este a oamenilor şi a popoarelor. Ne năpădesc cu tot felul de aiureli, cu tot felul de închipuiri venite dintr-o altă concepţie. Noi românii avem o concepţie de viaţă de 2.000 de ani. Noi suntem poporul care L-am primit pe Dumnezeu nu prin poruncă, ci natural”, a spus Nicolae Muşat, participant la marş.

    

La Râmnicu Sărat, evenimentul a început la ora 14.00 şi s-a derulat pe traseul: Magazinul Victoria, Principală, Spitalul Municipal şi Primăria Municipiului Râmnicu Sărat. Aproape 1.000 de persoanse au fost la eveniment. Alţi peste 700 de buzoieni au particpat la marşul organizat, tot de la ora 14.00, la Nehoiu. Aici, manifestarea s-a desfăşurat pe itinerariul: Catedrala ”Sfântul Gheorghe”, 1 Decembrie 1918, Spitalul Orăşenesc, Str. Al. I. Cuza, DN 10 şi Catedrala ”Sfântul Gheorghe”.

„Marşul pentru viaţă” a avut loc în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova. El reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului. 

În România, în perioada 1958 – 2014, au fost efectuate circa 22.638.755 de avorturi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă.

Organizatorii evenimentului anual sunt Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Fundaţia pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău, Unity in Values Association, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) – filialele Buzău, Nehoiu şi Râmnicu Sărat, având sprijinul şi binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite