VIDEO Jumătate din judeţul Buzău este paralizat din cauza viscolului. Peste o sută de sate sunt izolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 102 localităţi din 40 de comune ale judeţului Buzău sunt izolate, din cauza drumurilor blocate de troiene. Patru drumuri naţionale sunt închise traficului, iar pe un altul se circulă cu restricţie. De asemenea, sunt impracticabile 20 de drumuri judeţene iar alte 36 de căi rutiere de interes local sunt acoperite de zăpadă.

Pe drumurile din judeţul Buzău lucrează peste 200 de utilaje pentru deszăpezire în timp ce în gospodării sau pe uliţele troienite din localităţi intervin cu unelte de mână peste 1.200 de angajaţi de la Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Apărării.

Joi, la ora 10 expiră, codul portocaliu de viscol iar echipele de intervenţii vor putea relua operaţiunile de deszăpezire în zonele critice.

De la instituirea codului portocaliu, ambulanţele au mers la solicitări având antemergător utilaje de deszăpezire de la Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene. Au fost aduşi la spital peste 25 de pacienţi cu diverse afecţiuni, de la dureri abdominale, picioare fracturate, diabetici, hipertensivi dar şi două gravide, din Mihăileşti şi Puieşti.

Iată comunele unde se înregistrează comunităţi izolate din cauza nămeţilor: Amaru, Balta Alba, Bălăceanu, Berca, Blajani, Boldu, Brădeanu, Breaza, CA Rosetti, Căneşti, Cernăteşti, Chiliile, Cilibia, Cochirleanca, Costeşti, Ghergheasa, Glodeanu Sărat ,Glodeanu Siliştea, Largu, Lopătari, Luciu, Mânzăleşti, Merei, Murgeşti, Năeni, Odăile, Pietroasele, Pîrscov, Râmnicelu, Racoviţeni, Robeasca, Ruşeţu, Săhăteni, Scutelnici, Smeeni, Ţinteşti, Vâlcelele, Valea Salciei, Verneşti, Ziduri.

Citeşte şi: FOTO Gravidele salvate din satele izolate îşi vor boteza copiii după salvatorii lor Cum se pregătesc de viscol zonele care n-au ieşit de sub nămeţi de la precedenta urgie

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite