VIDEO Clan de proxeneţi din judeţul Buzău, destructurat în urma unei cooperări judiciare internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetă de amploare la Buzău, în urma a 13 percheziţii care au avut loc, miercuri, în judeţele Buzău şi Prahova. Poliţiştii au vizat locuinţele a 12 persoane bănuite de proxenetism şi spălare de bani. Suspecţii ar fi trimis tinere din România şi Bulgaria pentru a se prostitua în câteva ţări din Vest.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceştia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România şi două din Bulgaria. 

Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituţia în folosul bănuiţilor pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveţiei şi în Marea Britanie. 

”Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracţională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituţia, de a selecta zonele şi locaţiile în vederea practicării prostituţiei, de a transfera în România prin interpuşi sumele de bani obţinute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziţii în ţară", se arată într-un comunicat de presă IPJ Buzău.

Din banii obţinuţi ilegal, persoanele cercetate pentru proxenetism şi spălare de bani ar fi cumpărat bunuri imobile şi autoturisme de lux. Prejudiciul total a fost estimat la 300.000 de euro.

Nouă dintre cele 12 persoane vizate de anchetă au fost audiate astăzi de către procurorii DIICOT. În acest caz, poliţiştii buzoieni şi prahoveni de la Crimă Organziată au cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania şi Marea Britanie. Acţiunea a beneficiat şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite