VIDEO Autoturism distrus într-un accident rutier, plimbat pe „şoseaua morţii” pentru sensibilizarea vitezomanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina avariată a fost plimbată pe DN2 E85, între oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat
Maşina avariată a fost plimbată pe DN2 E85, între oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat

Astăzi, o caravană formată din mai multe maşini de poliţie şi o platformă pe care se afla o maşină avariată într-un accident rutier au pornit pe drumul european 85, supranumită ”şoseaua  morţii”. Scopul acestui marş a fost acela de a le atrage atenţia şoferilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când conduc cu viteză sau nu respectă regulile de circulaţie pe drumurile publice.

În ultima zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, poliţiştii buzoieni au organizat  o  acţiune mai puţin obişnuită. Au urcat pe o platformă o maşină avariată în urma unui accident rutier şi au plimbat-o pe drumul european 85, pe care se produc frecvent evenimente rutiere, pentru a le atrage atenţia şoferilor asupra riscurilor la care se supun dacă apasă prea tare pedala de acceleraţie. 

Pe lângă mesajul transmis de imaginea impresionantă a autoturismului grav avariat, maşinile de poliţie au purtat bannere cu sloganul „Alege Viaţa!”. În localităţile tranzitate, poliţiştii au distribuit localnicilor materiale cu recomandări preventive. Şoferii opriţi în trafic au apreciat iniţiativa poliţiştilor, însă cred că nu va avea chiar efectul scontat asupra vitezomanilor, ci mai degrabă îi va sensibiliza tot pe cei care respectă legea.

Anul trecut, 58 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor de circulaţie produse pe drumurile din judeţul Buzău.  Potrivit poliţiştilor, principalele cauze generatoare ale evenimentelor rutiere au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversare neregulamentară a pietonilor şi abaterile comise de biciclişti.

Citeşte şi: VIDEO O tânără a murit după ce a intrat cu maşina într-un camion şi a ars în interiorul caroseriei

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite