VIDEO Accidentul provocat de duba SRI, filmat. Autospeciala a mers pe contrasens și a lovit mașina unei învățătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția Rutieră Buzău a demarat cercetări pentru a descoperi cauzele și vinovații în cazul accidentului rutier în care a fost implicată o autospecială a Serviciului Român de Informații. O cameră de supraveghere a surprins mașina de intervenție efectuând o manevră riscantă.

Mașina SRI s-a răsturnat după impact. FOTO Iulian Bunilă
Mașina SRI s-a răsturnat după impact. FOTO Iulian Bunilă

Evenimentul rutier a avut loc, luni dimineață, 5 septembrie, pe drumul european E85, în localitatea buzoiană Limpeziș. În coliziune au mai fost implicate alte două autoturisme conduse de o femeie de 27 de ani și un bărbat de 73 de ani, ambii șoferi din Buzău.

Șoferul de 31 de ani al autospecialei de intervenții pirotehnice din cadrul SRI nu a reușit să stăpânească mașina și s-a răsturnat pe sensul opus de mers, pe partea dreaptă.

Șoferița de 27 de ani, învățătoare în Limpeziș, comuna Movila Banului, a vrut să vireze la stânga spre școală. În acel moment s-a produs impactul. Tânăra a fost singura persoană rănită ușor în impact.

O cameră de supraveghere a surprins autospeciala SRI în timp ce efectuează o depășire pe linie continuă chiar înainte de a se produce coliziunea. Din înregistrare nu se observă dacă duba SRI circula cu girofarul pornit.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele și împrejurările în care s-a produs evenimentul. Primarul comunei pe raza căreia s-a produs coliziunea spune spune că șoferul dubei SRI a provocat accidental.

„Cadrul didactic mergea să amenajeze sala de clasă. Când a vrut să facă stânga, a venit duba din spate care a făcut triplare și a produs accidentul. Dacă erau chemați de dimineață copiii, la cum mergea mașina SRI-ului, era carambol acolo. Se vede pe filmare că a făcut triplare și a mers pe contrasens 200 de metri”, a declarant Romică Moise, primarul comunei Movila Banului.

Învățătoarea de 27 de ani a fost transportată la Spitalul Județean Buzău. Leziunile suferite în accident nu sunt însă grave, astfel că, cel mai probabil, ea va fi lăsată să plece acasă la încheierea investigațiilor medicale.

În județul Buzău se produc tot mai multe accidente rutiere, cu un număr tot mai mare de decese. Este concluzia unei statistici privind situația evenimentelor rutiere înregistrate în primele opt luni ale anului 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite