Un bărbat din Buzău a fost sancţionat cu 5.000 de lei pentru incendierea unui teren. O femeie a fost amendată în Vrancea

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un bărbat din comuna Brăieşti, judeţul Buzău, a fost sancţionat de către jandarmi cu 5.000 de lei pentru incendierea unui teren. Acesta a incendiat o pajişte, dar flăcările au înconjurat vegetaţia de pe cinci hectare.

Bărbatul din Buzău a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către jandarmi. În urma anchetei, s-a confirmat faptul că persoana a incendiat intenţionat locul. Din pricina acţiunii sale, au ars cinci hectare de vegetaţie uscată. La faţa locului au intervenit pompierii şi jandarmii pentru stingerea focului. 

Autorităţile au anunţat că vor recurge la plângeri penale, sesizări penale, anchete şi amenzi la maximul lor. 

”Jandarmeria aplicat o amendă de 5.000 de lei la Brăieşti. Şi săptămâna aceasta veţi vedea foarte multe amenzi în judeţul Buzău pe acest subiect pentru că trebuie să înţelegem că mai ales pe acest vânt acest fenomen a devenit extrem de periculos. Noi până acum am avut o atitudine preventivă. Ne-am rugat de oameni să se oprească. Din acest moment vor începe plângerile penale, sesizările penale, anchetele şi amenzile la maximul lor”, a comunicat, miercuri, Daniel Ţiclea, prefectul judeţului Buzău. 

În Buzău au ars peste 6.500 de hectare de teren de la începutul anului. 

De asemenea, în Vrancea o persoană a fost sancţionată cu 2.500 de lei, din comuna Coteşti, după ce autorităţile au stabilit că aceasta este principala vinovată în cazul declanşării incendiului, în care au ars 7.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. 

Marţi, 22 martie, pompierii de la ISU Vrancea au intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată. În comuna Coteşti, satul Budeşti au ars 7000 mp, în comuna Huruieşti, satul Floreşti au ars 1000 mp, iar în comuna Broşteni, satul Arva au ars 500 mp. 

Pe raza comunei Gura Caliţei, autorităţile au avut o intervenţie dificilă din pricina vântului puternic. Incendiul a crescut pe o suprafaţă de aproximativ 70 ha. Aceştia au reuşit să stingă incendiul după şapte ore de luptă cu flăcările. 

Autorităţile fac apel la cetăţeni să nu mai apeleze la igienizarea terenurilor prin folosirea focului deschis. 

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite