Străzi și subsoluri inundate în municipiul Buzău, după o furtună de o oră VIDEO

0
Publicat:

O ploaie torențială care a durat aproape o oră a dat peste cap canalizarea din municipiul Buzău. Pasajul de la ieșire din oraș spre Brăila a fost inundat de puhoaiele de apă revărsate de pe străzile din apropiere.

Circulația a fost întreruptă 30 de minute. FOTO I. Bunilă
Circulația a fost întreruptă 30 de minute. FOTO I. Bunilă

Unii dintre șoferii prinși de furtună în trafic au intrat cu mașinile în torenții acumulați sub pod. Câteva autoturisme s-au oprit brusc în mijlocul balții. Au fost nevoiți să-și împingă singuri mașinile.

Buzoienii au primit pe telefoane un mesaj Ro Alert de intensificări ale vântului și ploi torențiale cu caracter de aversă care vor acumula până la 40 de litri pe metrul pătrat.

Subsolul Prefecturii Buzău și o locuință s-au umplut cu apă. De asemenea, au fost mai multe străzi inundate în zona industrială și chiar din centrul orașului, spre disperarea șoferilor dar și a pietonilor.

Imediat ce ploaia s-a potolit, au început apelurile la 112. Pompierii au plecat să scoată apa din subsoluri, iar Compania de Apă a trimis vidanje pentru a curăța gurile de canal care nu mai făceau față.

Instituția Prefectului informează că, în urma ploii, s-au produs infiltrații în subsolul clădirii proprii, dar și la sediul ANAF, precum și la o locuință de pe strada Orizontului din oraș.

Imagini filmate (vezi video) sau fotografii din timpul și imediat după furtună arată că circulația a fost îngreunată din cauza nivelului de apă destul de ridicat.

Una dintre zonele în care apa strânsă pe carosabil a avut zeci de centimetri a fost pe Bulevardul Drăgăicii și pe Bulevardul Industriilor.

Fenomene extreme tot mai dese

Fenomenele extreme, fără precedent, s-au îndesit în ultima vreme în Buzău. O furtună puternică de praf a măturat în primăvară câmpiile din judeţul Buzău, creând senzația că zona este una semideșertică. În cea mai mare parte a Munteniei şi sud-vestul Moldovei, viteza vântului a depăşit la rafală 70 de km/h, iar norii de praf s-au ridicat imenși, pe fondul secetei.

Imaginile cu furtuna de praf au fost surprinse între localităţile buzoiene Pogoanele şi Smeeni, unde şoferii păreau a avea probleme deosebite pe porţiuni mari din DN2C, din cauza vizibilităţii care pe alocuri se apropia de zero.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite