Sportul local, în criză. 500.000 de lei este suma drămuită cluburilor şi asociaţiilor sportive din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2017 este unul negru pentru sportul buzoian. Marţi a fost aprobat bugetul pe 2017 iar potrivit documentului Primăria Buzău nu va acorda sprijin material cluburilor din oraş. De altfel, în proiectul de buget pentru 2017, nici măcar nu există prevăzut un capitol pentru sport.

Bugetul Primăriei Buzău, aprobat la începutul săptămânii, nu prevede alocări de sume pentru cluburile sportive din oraş. De altfel, în proiectul de buget pentru 2017, nici măcar nu există prevăzut un capitol pentru sport, aspect care arată lipsa de preocupare a autorităţilor locale pentru activităţi sportive. 

După ce, anul trecut, arieratele au fost invocate ca motiv pentru care nu s-au putut da bani pentru sport, Primăria Buzău evită să acorde sprijin financiar direct cluburilor sportive. Edilul Constantin Toma spune că de acum înainte, finanţările în acest domeniu se vor acorda în baza unui concurs de proiecte.  

500.000 de lei este suma pe care trebuie să o împartă cluburile şi asociaţiile sportive din oraş iar în caz că vor fi multe solicitări, practic sumele împărţite cluburilor vor fi foarte mici.

Eventuala lipsă de finanţare din partea Primăriei, pentru al doilea an consecutiv, ar fi o lovitură dură primită atât de echipa de handbal feminin, dar şi cea de rugby, Stejarul. Încă de la începutul anului, cele două structuri sportive au anunţat că dacă Primăria nu le va ajuta cu bani în acest an, le va fi aproape imposibil  să continue. 

În momentul de faţă, singurul sprijin material pentrucele două echipe vine din partea Consiliului Judeţean. Anul acesta, au fost alocate din bugetul judeţului 300.000 de lei, pentru Stejarul, şi 150.000 de lei pentru Handbal Municipal.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite