Șosea fără trotuar, pericol de moarte pentru navetiștii care circulă pe jos între Buzău și Vadu Pașii VIDEO

0
Publicat:

Porțiunea de drum pe care Cosmin, un adolescent din Buzău, a fost accidentat mortal de un șofer băut nu are trotuar, astfel că pietonii sunt nevoiți să meargă pe carosabil.

În zona în care Cosmin Bașturea a fost accidentat mortal, vineri după-amiază, de către un șofer băut, oamenii care fac naveta între orașul Buzău și comuna învecinată, Vadu Pașii, își riscă viața zilnic deplasându-se pe carosabil.

Dacă administratorul drumului nu remediază situația, amenajând trotuar măcar pe o parte a șoselei, există riscul ca asemenea tragedii să se repete cât de curând.

Aceasta este convingerea Ancăi Șerban, o femeie de 42 de ani din Vadu Pașii, care lucrează în municipiul Buzău. Femeia a declarat pentru „Adevărul“ că de vineri, când s-a produs tragedia, nu mai are liniște.

Anca este mama unui băiat de 16 ani, tânăr care, nu de puține ori, obișnuiește să traverseze la pas porțiunea de drum fără trotuar, dintre pod și stația de epurare. Ea spune că, deși șoferul vinovat era băut, tragedia nu avea loc dacă victima se afla pe trotuar.

Tronsonul pe care s-a produs accidentul mortal de vineri este în administrarea Primăriei Municipiului Buzău.

El a fost modernizat recent, însă un segment al șoselei, inclusiv zona în care se afla Cosmin când a fost lovit mortal, nu a fost prevăzut cu trotuar, deși proiectul de reabilitare a drumului includea și realizarea unei astfel de porțiuni.

Polițiștii s-au adresat Primăriei Buzău, administratorul drumului, și au solicitat să fie realizat cât mai rapid un trotuar pe marginea Șoselei Vadu Pașii, pe segmentul unde nu există așa ceva.

Autoritățile locale spun că trotuarul nu a fost realizat pentru că s-a așteptat finalizarea construcției podului de la Vadu Pașii. Podul a fost inaugurat spre finele anului 2021, dar de atunci șoseaua a rămas tot fără trotuar.

Potrivit viceprimarului municipiului Buzău, Ionuț Apostu, abia în proiectul de buget pentru anul 2023 vor fi prevăzute sume pentru trotuarul de pe marginea șoselei Vadu Pașii.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite