Risc de înzăpezire, pe drumurile din Buzău. Poliţia recomandă multă prudenţă atât şoferilor cât şi pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai vulnerabile sunt drumurile din estul judeţului
Cele mai vulnerabile sunt drumurile din estul judeţului

Buzăul se va afla la sfârşitul acestei săptămâni sub atenţionare cod portocaliu de viscol şi ninsori. Alte judeţe din sud-estul şi sud-vestul ţării se vor afla, începând cu ora 18.00, sub atenţionare de vreme rea. Meteorologii anunţă că astfel de fenomene se vor înregistra în aproape toată ţara până duminică la ora 18.00. Autorităţile judeţului spun că vor fi pregătite să intervină.

În prima parte a intervalului, ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei, unde stratul de zăpadă va depăşi local 30 - 40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. 

În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în mai multe judeţe din Muntenia. În judeţele Buzău, Brăila, Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Brăila şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75 - 80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Tot începând din această seară va intra în vigoare şi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol care vizează alte 16 judeţe din jumătatea sudică a ţării. Vântul va avea intensificări ce vor depăşi la rafală 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea. 

Se vor înregistra ninsori abundente, dar şi precipitaţii mixte. Local în Dobrogea, în Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei se va depune polei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. În restul teritoriului ninsorile vor fi în general slabe.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean recomandă tuturor participanţilor la trafic, în contextul avertizărilor meteorologice, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri. 

Astfel, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu este absolut necesar.

 

Cei care nu pot amâna călătoria, sunt rugaţi să se informeze cu privire la condiţiile meteo-rutiere de pe traseele pe care intenţionează să le parcurgă, să aibă autovehiculele echipate corespunzător circulaţiei în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţionabil).

 

Conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte şi să utilizeze luminile de întâlnire în situaţia în care vizibilitatea va fi redusă din cauza precipitaţiilor.

 

Deosebit de important este să nu bruscheze comenzile autovehiculului, să folosească frâna de motor şi să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Echipajele de poliţie acţionează pe raza judeţului pentru supravegherea traficului rutier şi îndrumarea corespunzătoare a conducătorilor auto.

 

În situaţia în care va fi necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire, conducătorii auto sunt rugaţi să păstreze o distanţă mai mare faţă de acestea, pentru a nu îngreuna intervenţia.

 

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Citeşte şi:

UPDATE Ninsori şi viscol de vineri până duminică în sudul ţării. Dragnea le-a cerut prefecţilor să stea în alertă

RESTRICŢII Ministerul Transporturilor ar putea închide mai multe drumuri naţionale din cauza vremii nefavorabile

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite